Cirkus Olympia 2018

Fredagen den 8 juni besökte Cirkus Olympia Nyköping. Olympia är en av de tre svenska cirkusar som i år turnerar. Så det gäller att ta vara på cirkusupplevelserna!

Efter att Valentin Smirnov med orkester spelat, och Niklas Bengtsson hälsat välkommen, så inledde Nancy Stauberti programmet med luftakrobatik hängande i håret. Hon utförde även ett antal annorlunda trick i en stol uppe över manegen. Pausklownen Rivelino roade med popkorn. Jessica och Niklas Bengtsson framförde kor, lamadjur och kameler. Robert Cawley visade en laasershow som säkert imponerade många. Hundar älskar alla att se, och Henrika Bengtssons är både duktiga och pigga. David Hammarberg visade ”“ till min glädje ”“ sin bungee-trapets akt. Den är annorlunda och spännande! Jessica och Niklas Bengtsson återkom ”“ nu med hästar av olika storlek, varav en del var styva på att gå på bakbenen. Clownerna Rivelinos sköt pil på olika sätt och sköt fram pausskylten.

Hästridning i manegen är alltid populärt och köerna framför de olika försäljningsstånden var långa. Och ville man se hur bra djuren har det, så gick det också ”“ alldeles gratis. David Hammarberg kom och pratade med oss, så pausen gick fort!

Martii Peltonen var en riktigt pricksäker armborstskytt ”“ ett spännande nummer för både assistenten och publiken. Linina Aunola hade ett både farligt och omfattande program i vertikalrep. Bland annat hoppade hon från ett rep till ett annat! Rivelinos visade sig vara mycket musikaliska. När de sen skulle baka tårta, så blev det ett väldigt skvättande ”“ till alla barns glädje. Natascha Jarz och David Hammarberg visade att alpackor och getter går fint att träna till diverse konster. Duo Stauberti är prisbelönta perchartister, och deras program imponerade storligen. En fin akt att avsluta programmet med!  Den sedvanliga Grand Final med alla medverkande i manegen fick stående ovationer, och jag är övertygad om att alla i publiken gick hem mycket nöjda efter dryga två timmars underhållning! Tack familjen Bengtsson och alla artister för en skön cirkuskväll!

Nancy Stauberti

Jessica Bengtsson

Henrika Bengtsson

David Hammarberg

Jessica & Niklas Bengtsson

Rivelinos

Natascha Jarz & David Hammarberg

Duo Stauberti

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.