Facktidskriften TROLLKARLEN

Andra numret för året 2018 av Trollkarlen har just kommit i brevlådan. Det är nummer 251 sedan starten. 24 sidor och massor av färgfoton.

Redaktören Christina Nyman har ordet till att börja med. I “Vi minns Curtelle” uttalar sig 11 trollkarlar och vänner var sitt minne från mötet/mötena med Curtelle. En saknad vän! Black Bert berättar om “20 år i USA” dit han kom 1998 och gick i pension från IBM vid 47 års ålder! Nu är han proffstrollkarl i stället. David de Leon berättar om hur han “teleportade från San Francisco”. Hela 6 sidor bilder visar per Eklund oss från utställningen “Sim Sala Bim” på Upplandsmuseet. Jätteroligt att återse en del av utställningen, och för de som ej tog sig dit måste det vara bra att få en glimt av av vad som utställdes. (Ett litet fel smög sig in vid trollstavarna – staven i asken är Max Hofzinsers ej El Necos. Jag vet, har själv fått den av en Hofzinsersläkting.) Juniormästaren i close up 2018 Vilgot Michelin intervjuas av redaktören. En pigg 12-åring som har framtiden för sig! Tidningen avslutas med att Irene Lönnqvist berättar lite minnen från Johnny Lonn.

Det var ett bra tag sedan medlemmarna fick ett så intressant och välmatat nummer av Trollkarlen! Hoppas SMC kan hålla den kvaliteten – och ge oss 4 nummer per år!

SM i trolleri hålls i Växjö 29-31 mars 2o19!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.