SVERIGES TROLLERIMUSEUM

Vintertid är det ganska lugnt i Sveriges Trollerimuseum, men då och då kommer en grupp, som har beställt tid för guidning och se Tim Star underhålla med trolleri. Alla är väldigt imponerade av utställningarna och trolleriet. Och frivilliga avgifter trillar ner i hatten.

På lediga stunder ställer Tim Star fram föremål från det stora lagret eller nydonerade sådana och ändrar om lite i utställningarna.

Tim Star är nybliven medlem i Magiska Akademin, och vid senaste mötet berättade han utförligt om museets tillkomst och utveckling, och intresset var stort. Akademien lovade hjälpa till att få sponsorer ”“ för det är inte gratis att hyra ett hus och driva ett museum! Black Bert ställde genast upp själv som en sponsor, och nu kommer det varje månad ett belopp till Sveriges Trollerimuseum! Tack Black Bert för detta!

Jag tror inte många förstår vilken fin reklam för trollerikonsten detta museum ger. Över 12.000 besökare sedan invigningen säjer en del, och det har varit åtskilliga berömmande tidningartiklar i alla sorters tidningar.

Beträffande donerade saker, så har Ulla Harries donerat de yxor som Harry Harries jonglerade med en gång i tiden. Tim Star håller just på att montera dessa snyggt, så blir det en värdefull tillgång till historien om Harries. Tack Ulla!

The Magic Academy of Sweden ”“ Magiska Akademin bildades av Nils Simonsson 1962. Det skulle vara en exclusiv sammanslutning av 18 trolleriintresserade. Man höll bara ett möte om året, och då skulle alla trolla. Nils skänkte alla medlemmar en medlemsnål helt i guld.  1986 höll Akademien sitt sista protokollförda sammanträde. Flera misslyckade försök att återuppta verksamheten gjordes av Bruno Slettenmark och Bertil Fredström, men inte förrän 2014 fick Bertil fart på föreningen, som sedan dess haft fler lyckade möten.

 

Black Bert (Bertil Fredström) är 2018 års president i The Magic Academy. Han har ett långt förflutet i svenskt trolleri. Lärde sig grunderna i Ken Hardys trolleriskola. Blev Nordisk Juniormästare i close up 1974. Blev Svensk Magisk Cirkels president 1971. Flyttade till Texas, där han fortsätter att framträda, sitta domare vid trolleritävlingar och vara aktiv i flera trolleriföreningar. I sin villa i Austin har Bertil inrättat ett trollerimuseum med bland annat hela Ulf Mörlings-El Globos stora samling, som Bertil inköpte för några år sedan. Bertil gör årligen flera besök i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.