Trollkarlsträff

Den 6 september blev en sådan där härlig heldag med trolleriprat! Klockan 10.00 kom Erik Nordvall, Jan Jansson (Frankrike och donator till SMCs bibliotek) och Agneta von Schinkel (Cirkusakademien) för att till en kopp kaffe prata trolleri och titta i pärmar från Sveriges Magi-Arkiv. Mycket intressanta samtal och trevlig samvaro! Tyvärr fick Gertrud lämna oss för att spela bridge.

Foto Jan Jansson

Jan Jansson hade jag inte träffat sedan FISM-kongressen i Stockholm 2006, så det var ju mycket trevligt att ses igen. När jag hörde att Ingemar Isaksson (utgivaren av Trollerisamlaren) skulle dyka upp i Stavsjö, så måste jag ju bara åka med och hälsa på honom. Det var många, många år sedan vi sågs.

Klockan 12.00 samlades vi och Tim Star samt Ingvar Isaksson utanför  Stavsjö Krog för att inta lunch, som Jan bjöd på. Så till Sveriges Trollerimuseum, där Tim Star guidade och berättade. Alla fann museet mycket intressant och välordnat och tog till sig Tims berättelser från när och fjärran.

Fr.v: Jan Jansson, Agneta von Schinkel, Ingmar Isaksson, Erik Nordvall, Tim Star, Christer Nilsson.

Ett besök i Tim Stars butik avslutades besöket i Kolmården, och efter en riktig heldag tackade jag för att jag fick följa med på denna utfärd.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Trollkarlsträff”

  1. Tack alla nya och gamla vänner för en underbar dag. Detta var mitt första besök på Trollerimuseet och det blev en upplevelse, som jag sent ska glömma! Det är bara så, att man blir helt överväldigad av rikedomen på föremål. Det räcker inte med ett besök för att man ska kunna ta till sig allt och jag hoppas innerligt att få tillfälle att komma tillbaka.
    Ingemar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.