GMK-auktion 4 november 2019

Med spänning, förväntan och med fem föremål i en påse i handen, öppnar jag dörren och går in till årets auktion i den fina lokalen som Göteborgs Magiska Klubb sedan några år har som träffpunkt vid föreningskvällarna.

Ett tjugotal medlemmar hade mött upp, bland dessa Lennart Green, som var vid god vigör och hade dessutom med sig attraktiva föremål. Det låg spänning i luften, medan vi gick runt och tittade, kollade, vände och vred på det som var till salu.

Budgivande spekulanter på magiska saker.
Budgivande spekulanter på magiska saker.

Efter obligatorisk inledningen med aktuell information, bland annat att Trollando begravs den 15 november, och att klubben då skänker motsvarande en årsavgift till Cancerfonden, var det dags att börja årets auktion.

Anton, Leif, Anders och Martin höll i auktionen.
Anton, Leif, Anders och Martin höll i auktionen.

Nu var vi förväntansfulla på kvällens värdar, Martin Rosvall som svängde klubban med bravur, och Leif Densloe som demonstrerade, ledsagade och stöttade Martin, samt kassören Anton Franzon, som ilade runt till köparna och såg till att det blev kontant betalning, Vid större belopp gick det även att swisha i år. Sekreterare för auktionen var Anders Sylvan, som hade fullt upp med att hålla koll på säljare, köpare och pris.

Martin håller låda som vanligt.
Martin håller låda som vanligt.

Det var ett varierat utbud, och priserna var överkomliga. Bland det
som hamnade i nya hem var klassiska effekter med tärningar, det var dukar i olika storlekar och färger, trollstavar i olika utföranden, flera mynttrick, bland annat ett som Lennart Green köpt i Kina plus att han sålde sitt trick Stolen Cards i originalupplaga.

Förutom det medlemmarna lämnat, var en del rekvisita från en tidigare medlem, Conny Skoog, bland annat illusionen itusågade damen, två buktalardockor och Nested Boxes.

Leif visar antika mystiska saker.
Leif visar antika mystiska saker.

För att vi skulle orka med kvällen, satt den obligatoriska fikapausen fint, med baguetter, småkakor och dricka, som smidigt serverades av Mario och Stefan.

I sedvanlig ordning vid dessa auktioner får det gamla strävsamma paret Martin och Leif jobba hårt med glada tillrop, dåliga vitsar och uppmuntrande kommentarer för att få upp priserna, och de lyckas bra. Dessutom får de till en bra stämning i lokalen.

Som vid alla auktioner i GMKs anda, tillfaller 10% klubben, och denna kväll blev kassören glad över det fina tillskottet på 1380 kronor.

Några lämnar kvällen med nyförvärv, andra med stärkt handkassa, men samtliga med ett leende på läpparna.

Text: Conny Ray. Foto: Jonas Schönemann

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.