Cirkus Brazil Jack 2019

Den 12 september gästade Cirkus Brazil Jack Nyköping. Maxi hade köpt föreställningen och sålde biljetter för 50:- Givetvis blev det fullsatt!

Inledningen blev den nu uttjatade applådtävlingen mellan högra och vänstra sidan av åskådarsidorna. En åskådare fick hjälpa till att locka applåder – helt obetald… 7 akrobater hoppade hopprep på alla möjliga och omöjliga sätt – t.o.m. fyra man på en gång. Direktören Trolle Rhodin presenterade Mica som är Brazil Jacks och Icas ”œclown”. Wioris Zoppis var akrobat i både en vattenpöl och i rep. Wolf Brothers, som vi sett tidigare hos Brazil Jack, visade nya rutiner – här i dubbeltrapets. En pojke lurades med trolleritricket ”œpapperbollar över huvudet”. Lite akrobatik och så George – the gummi guru – som kunde vända ut och in praktiskt taget på sin kropp. Kunde t.ex. vrida kroppen över 180 grader och ta sig genom en racket.

Efter pausen kom Wolf Brothers igen, nu med roande akrobtik. En tjej ur Compania Havana arbetade i en stång uppe i luften. Clownen Tony Florees hade en mssa besvär med sin baby i barnvagnen. Maud Lorees Gruss gick, hoppade rep och cyklade enhjuling på spänd lina och utförde tåspetsdans på slak lina. Spel på bjällror. Wolf Brothers nu med hoppbräda som lockade skratt. Compania Havana använde gunga för att få till enormt höga hopp, genom eldring och till stol på stång som hölls av en annan gruppmedlem. Ett härligt slutnummer före finalen.

Foton Gertrud Nilsson

Trevligt att se en cirkus äntligen efter allt trassel med hälsan. Men nog saknar jag djuren!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.