SVERIGES TROLLERIMUSEUM TACKAR

Motion till Göteborgs Magiska Klubbs årsmöte 2019 

Sverige har ett fantastiskt trollerimuseum som består i huvudsak av GMKs hedersmedlems Christer Nilssons samlingar och drivs av frivilliga helt ideellt under ledning av Tim Star. Lokalen ligger i närheten av Kolmårdens djurpark och är enkelt besökt med fritt inträde och gratis parkering. Det bedrivs ideella trolleriskolor för ungdomar och intresserade såväl som föreställningar av trollkarlar som är på besök. https://sverigestrollerimuseum.se Verksamheten bedriv med hjälp av donationer och gåvor från hela trollerisverige. 

GMK fick en gåva av MCN på sitt 75 års jubileum 2017 på hela 5000 kronor. Denna summa är öronmärkt för juniorverksamhet. GMK har flera yngre medlemmar men ingen aktiv juniorverksamhet för tillfället. Jag anser att Sveriges Trollerimuseum är en bra möjlighet för unga att hitta trolleri och jag hoppas det kan fortsätta framöver och då kan GMK stödja denna verksamhet med en gåva. 

Därför yrkar jag: 

- Att Göteborgs Magiska Klubb stödjer Sveriges Trollerimuseum med en gåva på 2000 SEK för att främja ungas intresse för trolleriet som konstart. Summan tas från GMKs ungdomsfond och ska gå oavkortat till Sveriges Trollerimuseum för lokalens hyreskostnader. 

Göteborg 2018-12-04  Leif Densloe

Styrelsen behandlade motionen och yrkade på att Årsmötet bifaller motionen.

Motionen fick glädjande bifall på GMKs årsmöte den 4 februari. “En motion från Leif Densloe bifölls och det innebär att GMK skänker 2000 kronor till Sveriges Trollerimuseum för att hjälpa Tim Star att driva detta vidare. Missa inte att besöka detta och titta på de magiska skatterna som samlats där.” 

Tim Star och Christer Nilsson i Sveriges Trollerimuseum framför ett hjärtligt tack till Göteborgs Magiska Klubb för donationen.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.