Trollando avliden

En stor vän av magi och trolleriföreningar Roland “Trollando” Haglund avled den 16 oktober vid en ålder av 80 år efter en lång kamp mot cancer. Hans glada shower med duvor, kaniner och en färgsprakande paraplyillusion var mycket uppskattade. Han har trollat aktivt med sin fru Barbro med barn- och familjeunderhållning i många år. Även som clown tillsammans med Mr Suné. Han fick Lysekils kulturpris 1999 efter att underhållit Västsverige länge och uppträtt med många föreställningar, bland annat ideellt för barncancerfonden.

Roland var medlem i Göteborgs Magiska Klubb i 38 år och arrangerade flera av klubbens jubileumsföreställningar. Den 6 maj i år skänkte han hela sin trollerisamling till GMK vilket inbringade närmare 13000 kr till klubben.  På den bifogade länken kan du läsa mer och se när Trollando uppträder på GMKs 65 års jubileum och länkar till andra av klubbens jubileum.

Våra tankar och varmaste kondoleanser går till Barbro med familj. Begravningen äger rum den 15 november kl. 13 i Dalskogens kapell i Lysekil.

Leif Densloe

https://goteborgsmagiskaklubb.se/auktion-for-trollando-6-maj-2019/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.