Cirkus Wictoria 2010

Det var nästan fullsatt i det blå tältet trots att himlen var långt ifrån blå – det var heldagsregn den 25 maj, när Wictoria besökte Oxelösund. Fyramannaorkestern, under ledning av den sedan 20 år tillbaka på Wictoria arbetande Leszek Kosiol, spelade uppiggande musik en god stund innan cirkusdirektören och konferencieren Lars Åke Jonsson hälsade välkommen klockan 19.00. Lars Åke har i år kommit in bättre som cirkuskonferencier och glädjande är ju att han och hustrun Karin tar väl vara på traditionella Wictoria men också vågar sig på att förnya, piffa upp och förbättra här och där.

Årets program är det första paret själva satt ihop (de köpte ju cirkusen 2009) och det har blivit ett riktigt bra sådant. Omväxlande, roligt och med charmiga artister. Vi ger Wictoria 2010 fyra goda poäng av fem möjliga.

Uyanga, den unga mongoliska tjejen med den mjuka kroppen som vi sett i Talang 2010, visade upp ett ekvilibristiskt program som inledning på föreställningen. Hon kom senare tillbaka med ett liknande men annorlunda nummer där hon bl.a. sköt pilpåge med fötterna.

Årets clowner kom från Ryssland och var riktigt bra och med egna idéer. De jobbade med en massa väskor, med tre härliga hundar, som operasångerska med långt, långt släp, med klockspel och med boll och håv. Underhållande!

Jessica från cirkusfamiljen Bengtsson med Olympia svarar i år för framförandet av de fyrbenta djuren hos Wictoria. Alpackor, getter och ankor ”“ tre sibiriska kameler ”“ tre underbara araber utan någon som helst utsmyckning ”“ allt framfört charmigt och fulländat.

Stiliana är mångsidig. Hon gör ett bra antipodistnummer ”“ hon jonglerar alltså med fötterna, medverkar i ett roligt nummer tillsammans med pappan under namnet Duo Tomovi med jättebamsiga hundar och framträder som lindansös. Alltid mycket skicklig och säkert och med leenden som får publikens hjärtan att klappa ”“ och även deras händer! Hon är cirkusens stjärna!

Olga Nikishina är reengagerad från förra säsongen tillsammans med sina kattor, assisterande dotter och smarta katthus. Ett av marknadens bättre kattnummer onekligen!

Vid finalen sjunger Sofia Kosiol, cirkusdirektörsparet tackar publiken och pussar varandra och alla artisterna paraderar. Och den helnöjda publiken går tvekande ur det mysiga tältet och ut i regnet efter två timmars program inkluderande 15 minuters kamelridande för barnen.

  

Uyanga, Stiliana

Duo Matveevs

Jessica Bengtsson med get och alpacka

Duo Matvees med sina hundar

Jessica Bengtsson med sibirisk kamel. Cirkusdirektör Lars Åke Jonsson i bakgrunden.

 

Tomovi med Dino, 9 år. Uyanga.

Jessica Bengtsson med tre araber

Clownerna Matveevs och en pojke från publiken

   

Olga Nikishina med katten Baskin Robins. Stiliana.

 

Stiliana

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.