En magisk påskafton

Den tredje april fylldes Albertstorg i Mölndal av förväntansfulla barn och vuxna som såg fram mot en härlig eftermiddag i solskenet. Förutom ansiktssminkning av barn stod en föreställning med trollkarlen A:son B:son C:son på programmet. Ett myller av påskakärringar och påskagubbar fyllde stadskärnan med färger, fjädrar och glädje.

A:son B:son C:son äntrade scenen och på sitt charmiga och roliga vis trollband den regerande svenske mästaren åskådarna med sina trollerikonster. Ringar av rep sammanlänkades, mjölkglas trollades både bort och fram och påskinspirerade fjäderblommor växte fram mitt framför ögonen på de hänförda åskådarna. En ny bekantskap var A:son B:son C:sons nyfunne vän Sixten. Sixten är en hund (docka) som kan blåsa upp ballonger, kasta bollar och till barnens stora glädje även prata.

Efter föreställningen fick den som ville en autograf av trollkarlen och den som själv vill bli trollkarl kunde köpa nybörjartrick att öva på. Påskfirande med A:son B:son C:son kommer med största säkerhet att vara en tradition i Mölndal i många festliga år framöver.

 Gaston

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.