Kent Olsson har avlidit

Kent Olsson

Foto Åke Hallberg

Kent Olsson, Malmö, född 1944, har hastigt avlidit. Han var en stor samlare och kännare av trolleri och dess historia. Hans unika samling av magiska böcker, posters samt rekvisita fyller en våning i Malmö. Bidrog med 127 uppslagsord som behandlar trolleri i Nationalencyclopedins första upplaga. Var i sin tidiga ungdom lärjunge till nestorn inom svensk magi Hector El Neco. Kent har använt artistnamnen Gozini och Clay Adams. Han var eller har varit medlem i en mängd trolleriföreningar – MZvD, MC, MCA, SAM, IBM och i SMC sedan 1961.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

10 reaktioner till “Kent Olsson har avlidit”

 1. Så tråkigt att läsa!
  När jag var nere i Helsingborg och showade på Sundspärlan innan jul, hade jag planer på att besöka honom. Det blev inte av.
  Det gäller att göra saker här och nu…

 2. Verkligen tråkigt att höra! Kent var alltid glad, positiv och optimistisk och kul att diskutera med eftersom han var så enormt kunnig inom vårt område.
  Vi kommer verkligen att sakna honom.

 3. Kent !
  Med värme skall jag ihågkomma våra pratstunder hemma i ditt fantaskiska hem i Malmö med ett glas rött vin mellan oss..
  Vi fann snabbt en gemensm nämnare och det var Hector El Neco som vi båda hade upplevt i Malmö på 40-50 talen och på gamla Falsterbo hus.
  Vi hade även trolleribokaffärer med varandra. Vi hade alltid stående beställningar hos varandra.
  Tack för det som varit – jag glömmer Dig inte.
  Sven Ydell
  Djursholm

 4. Kent Olsson

  Tack för din otroliga kunskap om Magins värld och den Unika person som Du var. Jag talade med dig varje vecka om vår hemliga och intressanta värld, där du visste alt om alla i Magi branschen. Alltid spännande att höra om dina oändliga kunskaper. Jag är glad at ha fått äran och ha dig som vän och fått chansen att få träffa dig så många gånger. Senast nu i Malmö hemma hos dig den 18 december då vi drack kaffe och diskuterade om nya idéer och möjligheter. Tack för att du tog dig tid att komma och se min show minst 5 gånger på Amiralen och att du anslöt den 20 dec på min sista show där vi Firade, skrattade och njöt av iskall champagne. Som vanligt packade jag mina väskor för Sälen och Syd Afrika och när jag kom hem den 11/1 och fick höra om din hastiga bortgång. Min vän jag kommer att sakna dig Massor!

  Magiska Hälsningar
  Joe Labero

 5. Har inte magin som gemenskap med Kent, men vi är födda samma år och har jobbat tillsammans i många år på Telia. Jag och många av mina dåvarande arbetskamrater har haft många roliga stunder med Kent. Vi brukade ses vid Caroli City där vi båda handlade vår föda och hade då små pratstunder om gamla tider. Dock lyckades jag aldrig få med dig i vår pensionärsklubb. Ha det bra i ditt andra liv ! Det är många på din gamla arbetsplats som kommer att sakna dig !

  Ulla-Britt Sjöberg

 6. Hej Kent!

  Det var väldigt sorgligt att läsa om din alltför tidiga bortgång. Jag minns så väl när du bjöd hem oss till din fantastiska lägenhet vid Caroli första gången och vi drack vin och käkade ost, sen visade du dina magiska trolleritrix och våra ögon häppnade över dina kunskaper och vi bara njöt och skrattade så tårarna rann. Du var ofta hemma hos mig och vi hade vår sköna Torsdagsklubb där vi träffades och umgicks med mat och dryck.
  Du var min chef under många och roliga år på Televerket och sen på Telia, och att komma till jobbet var aldrig tråkigt för man visste att du var där.

  Tack för att jag fick möjligheten att träffa dig Kent.

  Lars

 7. Käre Kent.
  Blev chockad när jag fick höra om din bortgång. Var blev alla dina njutbara pensionsår av?? Vi var arbetskamrater många år på Telia, och umgicks mycket på privattiden också. Dina bjudningar på whisky med tilltugg i hemmet var inte några normala tillställningar. Det var trix och konstigheter som man aldrig upplevde nån annanstans. Jag minns också våra resor till Köpenhamn som inte går att beskriva med ord. Allt som Svensson gjorde var som bortblåst och en ny värld öppnade sig ihop med dig. Saknar dig. Snälla Kent, ett sista trick. Sök upp mig. Kram Mats.

 8. Söndagen den 28:e mars kommer Kent Olssons lösöre att försäljas på Limhamns Auktionsbyrå i Malmö, där det bla. ingår trollerirekvisita och
  hans unika boksamling om trolleri o magi varav många förstaupplagor.
  För övrig info: tel 040-138400, e-mail: limh@algonet.se

 9. Söndagen den 28:e mars kommer Kent Olssons lösöre att försäljas på
  Limhamns Auktionsbyrå i Malmö där det bla. ingår trollerirekvisita och hans unika boksamling om trolleri och magi varav många förstaupplagor.
  För övrig info: tel. 040-138400, e-mail:limh@algonet.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.