“Magic!” i Helsingfors

tulikuva

Robert Jägerhorn hade premiär på sin trolleriföreställning ”Magic!” den 10 november 2009 och den spelas ”“ minst ”“ till och med den 13 februari på Lilla Teatern i Helsingfors. Föreställningen fick bl.a. denna utsökta recension http://www.hbl.fi/text/kultur/2009/11/19/w40101.php

Tom Stone hjälpte till med ett par småsaker (Toms egen utsago) medan Axel Adlercreutz var kreativt bollplank. Här kommer en kommentar av Axel:

”Öh, ja …. föreställningen har egentligen inget med Sverige att göra förutom att han säger några meningar på svenska och att han spelar den på Lilla Teatern som är en typisk “svensk” teater i Helsingfors. http://www.hkt.fi/lillateatern/ 

Jag pluggade i Helsingfors 07-08 och under den tiden spånade jag och Robert mycket på föreställningen. Stor inspiration kommer från Jim Steinmeyers bok The Conjuring Anthology, men även Tarbell (vol 4 – den bästa volymen) och Don Waynes uppfinningar. Robert gör också Chapeaugraphy på ett väldigt smart och roligt sätt. 

Min kommentar är väl egentligen att Robert är 00-talets mest intressanta trollkarl och att man borde se föreställningen. Har snackat med honom om att ta den till Sverige och han är väldigt intresserad av att komma hit. :) 

Axel”Â 

Personligen såg Gertrud och jag Robert och Axel arbeta samman vid Stadra trollerifestival 2008, där de bl.a. gjorde en helt otrolig rutin med trafikpilarna. En stor skratthit – och vilket arbete som måste legat bakom för att få detta nummer att bli så synkroniserat!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.