ÖMC:s Lilljul

Örebro Magiska Cirkels Lilljul drog endast 6 medlemmar.  Leo Kim hade arrangerat med TV, DVD brasa, lussekatter, pepparkakor och annat gott. 

Framlidne Erik Wannhagen hade en önskan om att den trollerirekvisita han hade tillverkat skulle tillfalla ÖMC, så i måndags hämtades ett antal väskor med grejor till klubblokalen. Erik hade snickrat all rekvisita själv, och Leo Kim inledde kvällen med delar av de tricken. Cylinderkabinettet med dukproduktion, en flaska julmust producerades ur dukarna, tom låda visas och ur denna produceras glas med julmust samt dukar, borttrollad ring återfanns i den innersta lådan (Nested boxes), Kravattmysteriet, ännu mer dukar från ännu en tom låda… 

 Leo Kim

Niclas Jacobsson: sedelpress, duk ur börs försvann och återfanns i en börsbygel, mynttrick.

Bertramo: två kort med tre runda märken på det ena kortet visas och ett runt märke hoppar osynligt över till det andra kortet. Korttrick där klövertecknen pressas till baksidan av kortet. Sedel i kuvert penetreras av ett spelkort. Ring på rep. Fyra tygpåsar där tre åskådare fick välja var sin påse och öppna dessa – de innehöll förutom en kola tidningspapper. Självklart  fick Bertramo påsen som innehöll sedlar och en kola. Bägarspelet med träbägare.

 

Niclas Jacobsson, Bertramo

John Lucas visade prov på kortproduktioner.

Johan Rosengren gjorde en hel del korttrick.

Willardo gjorde en variant på svävande D´lite samt en prickpåse där prickarna försvann och påsen förvandlades till en hund!

Buktalaren Palle som jag pratade med på telefon hälsade så gott till alla och han är sedan många år jultomte på stadsdelen Wadköping i Örebro. 

God Jul och Gott Nytt År önskar vi från ÖMC! 

Text och foto Willardo

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.