Paris och Jan Madd

Vid korrespondens med gamle vännen Zarro-Zarro nämnde jag att mitt senaste besök i Paris var vid världskongressen i trolleri 1973”¦ Kanske var det dags att besöka Paris igen och alla dess förlustelser som t.ex. Jan Madd´s showbåt med högklassigt trolleri, varvid hans svarade:

”Besök Paris – vänta inte, folk faller ju som käglor runtomkring … och rätt som det är så  är det för sent … Man skall inte vänta, heller inte i yngre da’r, men absolut inte nu.
 
Jan Madd har framgång med sin showboat, det är baserat på en begränsad men bra restaurant, bar, café och en underhållande show  där det finns något för alla. Dessutom en panorama-utsikt, sommartid mot Notre Dame, vinter vid Louvre-muséet – och folk tycker om att vara ombord på en båt. Endast med trolleriet skulle aldrig gå, det andra  omkring, skall till.

thumb_27Jan Madd

Det är en lektion i showmanship att se Jan Madd göra en triumfal succé med äggåsen, genomstungna glasplattan och andra klassiker. Trolleriintresserade ser vi aldrig på teatern, medlemmarna i föreningarna vill se nya effekter, och de har ju alla tricken hemma i skåpet – och de är inte intresserade av att få lektionen i showmanship, då de flesta har som mål att roa sig själva, inte en betalande publik. Styrkepunkten är alltså att hela denna show är riktad mot vanlig, betalande publik, varav många väljer att fira födelsedag eller andra märkesdagar hos Jan Madd. Jag har haft fingrarna med i en del regi samt varit opening act.

När man kan effekterna själv, är det intressant att se och höra hur publikum reagerar. Stämningen varierar på grund av ting som teatern icke kan kontrollera. Jag har sett publik som inte reagerade på någonting och detta fenomen möter man även som undervisare – lyckligtvis endast ibland, men det hör till spelet, och den som sig i leken ger den får leken tåla.

Jag kan rekommendera bra hotell, dubbelrum nu Euro 80, centralt faktiskt med gångavstånd till många intressanta ting. Flyg Köpenhamn ”“ Paris, flygtid 1 timme plus något, det finns billiga biljetter på nätet.”

http://www.metamorphosis-spectacle.fr/index.php?/Metamorphosis/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.