Patrick Page avliden

Jag fick precis det sorgliga beskedet att Patrick Page avlidit efter flera års kamp mot sin sjukdom.

Patrick var en av vår tids giganter. Hans kreativitet och generositet var utan gränser. Jag träffade Patrick första gången vid min första nordiska magikongress i Fagernes i Norge 1982 och vi har allt sedan dess haft kontakt med varandra. Jag hade förmånen att få arrangera seminarieturnéer för Patrick och arbeta tillsammans med honom på Magic Weekend. Han gav mig flera trick, rutiner och manuskript att publicera och marknadsföra, bl a hans Topit, Card Index och Silk Flag Production. Patrick var en skicklig artist, produktiv författare och en oerhört produktiv uppfinnare.

Magivärlden har mist en av sina mest inflytelserika kreatörer. Frid över hans minne. 

Gay Ljungberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Patrick Page avliden”

  1. Jag fick möjlighet att prata med Patrick i ett längre samtal när han höll ett seminarium på Magic Center i Halmstad. Jag köpte en gång i tiden rättigheterna till att ge ut hans bok “The Big Book of Magic” där han avslöjar och förklarar många av magins hemligheter. Men efter reaktionerna från vissa medlemmar i Svensk Magisk Cirkel efter utgivningen av min egen bok “Close-Up Trolleri” avstod vi på Bokförlaget Spektra att ge ut Patrick Page’s bok på svenska. Jag hade sett honom uppträda både i Göteborg och i London ett flertal gånger och då talat med honom. Jag har alltid förvånats över hur stora effekter han fick ut ur sina trick med ganska små medel. Han var en enkel och chosefri magiker som gärna bjöd på sig själv ”“ detta har verifierats från många håll. En av de stora trickutvecklarna inom magin har lämnat oss.

  2. Jag har alltid gillat Patrick Page, och haft möjlighet att se honom på svensk teve. Att även Mr. Page har avlidit (bland ett flertal andra trollare) gör att det känns tungt. Det gamla gardet tunnas ur, snart finns nästan bara ett fåtal kvar av dem.

    Mr. Patrick Page… rest in peace!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.