Bebel

Dear ALL - DVD magic entertainer BEBEL, street and restauant performer in Paris. Even with no French – it is enjoyable !

http://www.youtube.com/watch?v=wpdW8QU2MI8&feature=related
 
All the best from ZARRO ZARRO, proud to be a friend of Bebel …

Bebel är väl så gott som okänd i Skandinavien, men det finns många filmer med honom på You Tube.

Om Bebel av Zarro-Zarro:

Bebel, egentligen DJANANE BELKAHEIR, etnisk kabyl /kabylerna kallas även berbères/, drabbades som barn av polio, det fanns vaccin men han blev inte vaccinerad – skandalöst! Jag känner honom alltsedan cirka 1980, han gick då med två käppar, men har sedan med civilkurage och uthållighet tränat upp sig så att han nu kan gå utan käpp alls, och någorlunda normalt. Han har lärt sig kort-konster och Cups and Balls – den långa och hårda vägen, nämligen genom att uppträda på gatan, sitttande vid ett campingbord och på en liten stol, i kvarteret Saint Germain, där man kunde och ännu kan upppträda, det är en tolerans, det finns intet tillstånd att få. Om man kan klara gatans publik – så kan man klara det övriga också, men motsatsen är osäker…
Bebel har uppträtt på många restauranter av hög klass, där hans humoristiska och försynta sätt väcker sympati och uppskattning. Han har dessutom utgivit ett antal DVD, samt ger lektioner, främst i kort-teknik. Vidare har han lärt sig en del engelska, som han inte fick i skolan, då han icke fick en normal skolgång på grund av sitt handicap. Han kan alltså klara en internationell publik, som han möter på gatan och på de bättre restauranterna.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.