Le Theatre de Magie de Paris

När jag skrev om Magiska Teatern i Vretstorp tog jag med teaterns gamla reklamklyscha ”Norra Europas enda magiska teater”, vilket fick Zarro-Zarro i Paris att höra av sig:

”Jag vill gärna skingra mörkret – då jag nu såg att Magiska Taetern, enligt uppgift belägen i Vretstorp, Sverige, omtalas som Norra Europa’s enda magiska teater. Densamma omtalas med tonvikt på s.k. events /nysvenska för speciella arrangemang/ som sker vid speciella tillfällen, men icke permanent.

Denna karaktäristik visar okunnighet om verkligheten: i Paris spelar LE THEATRE DE MAGIE DE PARIS, Direktion JAN MADD, internationell trolleriartist 1965-1990, samman med CHANTAL, som är manager, och detta sedan 1990. LE THEATRE DE MAGIE DE PARIS spelar sålunda sedan 21 år, och detta HELA ÅRET, undantaget några semesterveckor när detta är möjligt. Show varje afton, familjeshow varje söndag, stängt måndag /liksom alla teatrar i Paris/. LE THEATRE DE MAGIE DE PARIS är en showboat, med restaurant och bar, med ett utmärkt men begränsat franskt kök.

I min verksamhet som journalist för CIRKUS I DANMARK, internationell version CIRCUS IN DENMARK, www.circus-dk.dk har jag ett antal gånger anmält denna utmärkta show. Föreställningen riktar sig, som alla andra teatrar, till den stora allmänheten, som söker underhållning, konkretiserad poesi och en utflykt till det underbara.

Dessutom vill jag meddela att man i Paris HELA ÅRET kan se TROLLERI SOM UNDERHÅLLNING, samt cirkus. DET SKER I PARIS – hela året !!! WELCOME TO PARIS – BIENVENUE A PARIS !!!

Rolf R. WOLLERT, PH.D., tidigare semiprofessionell trolleriartist ZARRO ZARRO.”

NU kan man kanske sätta gränsen “Norra Europa” lite var man vill… men jag har ändrat texten i alla fall.

JAN MADD och hans LE THEATRE DE MAGIE DE PARIS

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.