MIC:s aprilmöte

Något referat från Moderna Illusionister Cirkels marsmöte blev det aldrig. Jag var upptagen på annat håll och någon annan orkade tyligen inte skriva en rapport. Det kan ju också vara så att några referat från MIC inte är av intresse? Endast en person tyckte det var tråkigt att det inte fanns något referat och det var kvällens gästartist. Annars kunde det ju varit av intresse att läsa t.ex. om den delvis nya styrelsen?

Vid aprilmötet var vi och ett barnbarn tillsammans med ett 35-tal medlemmar på plats när Mats Ungerstedt hälsade välkommen och och inledde med information bl.a. från SM i trolleri där två MIC:are hamnade på prisplats. Till majmötet kommer Axel Adlercreutz och Erik Nordvall från SMC och försommarfesten den 28 maj ska firas hos Tim Star i Sandvik.

Kvällens värd var Mr Ess som satt temat “Nya trollkarlars afton” på kvällen. Detta med anledning av den trollerikurs som hållits hos Ulla Harries av Mr Ess med hjälp av bl.a. Tim Star och Mike Torin. Men det hela inleddes med lite akrobatiska övningar av två unga flickor från Norrköpings Cirkus-Varieté. Mr Ess fortsatte med ett antal trick samt gav ett litet seminarium om hur man ska se till att presentationen av trollkarlen blir riktig, vad man ska tänka på när man framträder m.m. En av trollerikursdeltagarna – Magic Heinz – visade bl.a. en svävande kortlek, hur man kan lyckas få ett sönderrivet kort att återuppstå helt i en oöppnad burk Heinz bönor. Mike Torin framförde sin close up-akt – som övning inför NM i Finland.

 

Magic Heinz, Mr Ess

 

Mike Thorin, Mr Dannyman

Efter kaffepaus intog Dannyman och Ballongprinsessan scenen och visade både ballongfigurer och trolleri med ballonger. Det går ju faktisk bra att färgändra en ballong i handen eller utföra avklippta och återställda ballongen eller att få en ballonghund att hitta ett draget kort eller lyckas fånga det på ett ballongsvärd!

Tim Star var kvällens sista  artist och han visade sina senaste innovationer – klättrande knut på rep och trollstaven som producerar en skumgummiboll. Saxtrolleriet var ingen nyhet för det lärde han sig som 12-åring och tumbindningen med piprensare kom till under Amerikavistelsen. Givetvis fick vi ockå en massa andra nyttigheter med oss hem.

Tim Star

Ballongprinsessan framför sin skulptur Svävande damen på kvasten. På bilden finns också Julia – kvällens mest framgångsrika ballongfigurmottagare

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.