Mr Maago avliden

Mr Maago (Hans Wallin) har avlidit. Han var född 1951 och har bott bl.a. i Myresjö, Älmhult, Västervik, Gnesta. Blev medlem Svensk Magisk Cirkel 1977. Det var en mycket trolleriintresserad f.d. medlem som nu lämnat oss ”“ en mångsidig man som alla han kom i kontakt med uppskattade högt.

1961 kom Hector El Neco till Älmhult för att ge en föreställning. Det kom en enda person – Hans! Hector ville ställa in men Hans tjatade så den store trollkarlen visade en del trick, och sedan dess har Hans varit biten av trolleri. Han började med close-up och fortsatte med scenmagi och skaffade även duvor att trolla med. Till och med itusågade damen (dåvarande hustrun Mari-Ann/Mici) och Zig-Zag-Illusionen stod på programmet. Mr Maago & Mici Magic Show HB tillverkade också trollerirekvisita i mindre serier, som de sålde.

1997 gifte Hans sig med Kerstin Kimsjö. 1999 blev Hans sjuk ”“ det var njurarna som inte ville fungera. Det var nu slut på större framträdanden och intresset lades på close up-trolleri. Kontakten med trolleriet hölls uppe med hjälp av facktidskriften Pegasus. Efter åtskilliga år med dialys 3-4 gånger i veckan avled Hans den 21 mars 2011 i Gnesta. Han efterlämnar hustrun Kerstin.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Mr Maago avliden”

  1. Jag vill göra en rättelse .
    Första frun hette Marianne men i andra äktenskapet var han gift med Evabritt (Mici) Det var de som uppträdde med bland annat zigzac- illusionen. Tredje hustrun var Kerstin Kimsjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.