Mr Maago avliden

Mr Maago (Hans Wallin) har avlidit. Han var född 1951 och har bott bl.a. i Myresjö, Älmhult, Västervik, Gnesta. Blev medlem Svensk Magisk Cirkel 1977. Det var en mycket trolleriintresserad f.d. medlem som nu lämnat oss – en mångsidig man som alla han kom i kontakt med uppskattade högt.

1961 kom Hector El Neco till Älmhult för att ge en föreställning. Det kom en enda person – Hans! Hector ville ställa in men Hans tjatade så den store trollkarlen visade en del trick, och sedan dess har Hans varit biten av trolleri. Han började med close-up och fortsatte med scenmagi och skaffade även duvor att trolla med. Till och med itusågade damen (dåvarande hustrun Mari-Ann/Mici) och Zig-Zag-Illusionen stod på programmet. Mr Maago & Mici Magic Show HB tillverkade också trollerirekvisita i mindre serier, som de sålde.

1997 gifte Hans sig med Kerstin Kimsjö. 1999 blev Hans sjuk – det var njurarna som inte ville fungera. Det var nu slut på större framträdanden och intresset lades på close up-trolleri. Kontakten med trolleriet hölls uppe med hjälp av facktidskriften Pegasus. Efter åtskilliga år med dialys 3-4 gånger i veckan avled Hans den 21 mars 2011 i Gnesta. Han efterlämnar hustrun Kerstin.

Det här inlägget postades i Sett, hört och hänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mr Maago avliden

  1. Evabritt Strand skriver:

    Jag vill göra en rättelse .
    Första frun hette Marianne men i andra äktenskapet var han gift med Evabritt (Mici) Det var de som uppträdde med bland annat zigzac- illusionen. Tredje hustrun var Kerstin Kimsjö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.