TROLLERISAKER.SE snart 1 år!

 Det är nästan ett år sedan TROLLERISAKER.SE dök upp på nätet. En nätbutik för outlet och begagnad trollerirekvisita.

 Det är känt att vi trollkarlar köper på oss en massa trick som sedan bara blir liggande. Kanske köpte man det efter att ha sett en annan trollkarl utföra det på ett briljant sätt, men när man försöker själv passar det inte ens personlighet eller så har akten förändrats så det inte passar in längre. Dessa trick är obetydligt begagnade eller så har man inte ens öppnat förpackningen. 

Trollkarlar söker ständigt efter nya effekter. Vi har många bra butiker i Norden som gör ett jättejobb med att hitta nya effekter från världens alla hörn. Nyheterna avlöser varandra men plötsligt kan ett kanontrick falla i glömska, tillverkaren slutar att tillverka det och tricket blir svårt att få tag på igen. 

Under flera år gick jag och ruvade på idén att öppna upp en nätbutik för begagnad trollerirekvisita. Det finns flera sådana butiker runt om i Europa och i USA men ingen i Norden. Många av dessa består endast av listor med tricknamn och pris men det finns lysande undantag som verkligen presenterar tricken på ett sätt som är begripligt. Mitt mål var att göra detta ännu bättre och lägga ner tid på att fotografera och leta filmer som illustrerar tricken, dessutom ville jag hålla en prisnivå som ligger på ca halva nypriset! Under tiden jag funderade på hur det praktiskt skulle gå till, passade jag på att köpa upp flera mindre lager från trollkarlar som slutat eller dragit ner på sitt trolleriutövande, så vid öppnandet fanns ca 100 trick i lager. 

Frågan var om det behövdes en ny trolleributik i Norden? I februari 2010 smög jag igång verksamheten och oj! vilken respons det blev! Många hörde av sig och ville sälja eller byta trick och under mars månad tog det verkligen fart. Tänk så många trevliga trollkarlar och trolleriintresserade det finns runt om i landet. Jag har trollat i över 30 år och trodde jag träffat de flesta, men i och med starten av TROLLERISAKER.SE har jag fått massor av nya intressanta bekantskaper. Några av er har redan varit och hälsat på i Björsäter. Det dök upp samlare från hela Europa som plötsligt hittat ett guldkorn som de letat efter länge. Trick som legat och samlat damm hos en trollkarl blev plötsligt en ny och efterlängtat effekt i någon annans akt eller kanske till och med satt i glasskåp hos någon samlare. Värdelösa ting har plötsligt fått ett värde! Det är det som är tanken bakom TROLLERISAKER.SE. 

Redan innan starten hade jag planer för hur TROLLERISAKER.SE kan utvecklas. En av dessa var att få till en försäljning av OUTLET dvs restlager eller nya trick som av en eller annan anledning blivit liggande hos etablerade dealers. Under sommaren skickade jag ut några förfrågningar och till hösten utökades butiken med en outletavdelning. Jag köpte in flera lager från olika dealers i Europa och snart växte butiken. Samtidigt ökade orderingången och i september hade jag skickat iväg den 100:e ordern! 

Nu finns ca 500 olika effekter i butiken. En bra blandning av begagnat och nytt. Och det bästa av allt, du betalar bara ca hälften av vad tricken kostade som nya! 

Jag är ständigt på jakt efter fler trick i butiken, så hör av er om ni har något att sälja eller byta. Du får kontakt betalning direkt efter leverans och jag köper hela partier så du blir av med allt på en gång. Om du väljer att byta in dina trick får du 20% extra att handla för hos TROLLERISAKER.SE. Som dealer kan du passa på att göra dig av med restlager och istället köpa in nytt till butiken. 

TROLLERISAKER.SE har också en TV-Guide, en kalender som håller reda på TV-program med trolleriinnehåll. TV-Guiden täcker de flesta nordiska TV-kanalerna plus en mängd satellitkanaler. Som registrerad medlem hos TROLLERISAKER.SE får du tillgång till hela kalendern som uppdateras veckovis. 

Jag hälsar gamla och nya kunder välkomna in i butiken och ser fram emot ett 1års-jubileum med många överraskningar. 

Tommy Aarna http://www.trollerisaker.se/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.