Trolleritidningar

Att ingen trollkarl idag vill köpa gamla trolleritidningar har jag upplevt. Trollkarlen Toledo har upplevt detsamma. Han har just i dagarna på soptippen kastat bl.a. 340 stycken tidningar Linking Ring (ingen ville ju ens ha dem gratis!) och trolleritidningar från hela världen med inte minst de nordiska i många, många årgångar. Till exempel SMC:s tidning Trollkarlen från nummer 1 till årgång 2004 kastades.

Läs gärna mera om vad Toledo tänker göra med sin rekvisita: http://www.araks.se/magicsale/

Sorry – Toledo har nu tagit bort texten!

Själv var jag ju nära att också köra en massa trolleritidningar till pappersinsamlingen, men min “varning”

https://magiarkivet.se/?p=8826

förde med sig att åtskilliga årgångar kommer att tas om hand av samlare och intresserade trollare. Men än finns tidningar till den som är intresserad!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

5 reaktioner till “Trolleritidningar”

 1. Varför denna bitterhet? Har man nu en bra samling tidningar och årgångar samt rekvisita. Varför kan man inte vara nöjd med det man har? Man måste låta det ta sin tid om man ska sälja eller hitta någon värdig person som kan ta över. Det är helt förkastligt att man bara slänger i tippen allting.

  Om man bara hade vetat detta tidigare, så skulle jag vara intresserad av en del tidningar och böcker, speciellt böcker.

 2. Nu var det alltså inte jag utan Toledo som åkte till tippen med sina tidningar… Och han har haft dem till salu i åratal på sin hemsida.

  Jag har också länge haft en hel del till salu på min blogg, men dagens trollkarlar vill inte betala för något att läsa när de kan komma åt “hemligheter” på Internet gratis…

  Men är du intresserad av de trolleritidningar som jag måste bli av med så hör av dig. Jag har massor av böcker också som jag gärna vill bli av med.
  Mvh Christer
  christer@magiarkivet.se

 3. Synd att man inte visste om detta!
  Gör som många andra, kontakta mig om ni vill avyttra trick.
  Gammalt som nytt allt av intrrsse.

  /Tommy

 4. Jag tycker det är synd…. Men jag har bokat lite som ska hämtas i augusti…. Ser fram emot att även äntligen få besöka detta museum.

 5. Denna attityd hos dagens trollkarlar speglar väl utvecklingen i samhället i stort när det gäller tidskrifter/böcker kontra internet/dvd. Det är synd att en form av media så ofta tar över en annan, när de istället borde vara goda komplement till varandra.

  Fler och fler trollkarlar tycker också att det ör onödigt att gå på en trolleriföreställning om man kan se och uppleva (?) artisten i fråga på dvd.

  Själv är jag barnsligt förtjust i live shower och älskar att hänga med näsan över en trolleribok, så jag är väl lite gammaldags i det avseendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.