Vilken auktion!!!

Delar av Ken Klosterman´s samlingar Saloon de Magie kommer att säljas via auktionsfirman Potter & Potter den 29 oktober. Vilken mängd fantastiska samlarobjekt! Titta själv (klicka på download):

http://www.potterauctions.com/Catalog/CurrentCatalog/tabid/949/Default.aspx

Jag har bara två önskningar – att jag vore hälften så gammal och hade en miljon att spendera…

Senaste nytt: Resten av Ingemar Isakssons böcker kommer också att säljas nu den 29 oktober tillsammans med Ken Klosterman’s samlingar. Det är en hel del böcker och då bl a med de svenska titlarna, som säljs i grupper med flera böcker i varje. Här finns bl a ett par olika upplagor av Sibyllan, den svenska utgåvan av Hoffmann’s Modern Magic, dvs Handbok i Nutidens Magi, del 1 och 2, 1882 och 1883, samt diverse andra 1800-tals häften Antagligen blir det bra tillfälle att göra ”klipp” eftersom priserna för sådana ”lots” inte brukar bli särskilt höga. Ett flertal udda engelska böcker och tidskrifter finns också med, likaså ett par tyska böcker av Conradi, de flesta i fint skick.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

6 reaktioner till “Vilken auktion!!!”

  1. Mmmm, föremålen i katalogen är sagolika.
    Jag var med på Potter & Potter:s Magic Sampler Auction som ägde rum i Las Vegas i samband med Magic Live kongressen i somras. Hur det gick? Äsch, jag blev överbjuden och snuvad på konfekten, men spännande var det. Vissa objekt på den auktionen gick för långt under det pris firman hade räknat med, medan andra gick skyhögt över.

  2. Hej!

    Om jag ska vara lite glädjedödare så tycker jag inte att det var så fantastiskt!

    Skälet är nog att mina förväntningar var för höga baserade på den samling som han visar upp i sin bok Salon de Magie. Han behåller alla riktiga godsakerna själv och säljer säkert hela sin samling i ett stycke. Inte så många som kommer att ha råd tyvärr. En är väl Copperfield. Det är givetvis en del fina saker i denna auktion, men inte wow! Tyvärr

  3. Med tanke på att boken “Salon de Magie” visar russinen i kakan av en unik samling på flera tusen objekt blev jag inte särskilt förvånad över att de verkliga dyrgriparna inte finns med på auktionen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.