Bo Thomasson avliden

Bo Thomasson dog onsdagen den 26 september 2012. Begravningen sker den
3 oktober.

Bo Thomasson var född 1931 i Teckomatorp men flyttade till Eslöv. Han var semiprofessionell artist, medlem i Skånes Illusionist Club och i Svensk Magisk Cirkel sedan 1975. Började med revy och teater. Som solist behövde han någon att spela mot och då skaffade han en docka och snart var han buktalare. Så småningom blev det också imitationer och trolla hade han gjort länge. Målarboken och avklippt rep brukar vara med i barnprogrammen. 1955 började Bo turnera i Folkparkerna. Han har varit med i många TV-program.

Under många år har han till varje lördagsnummer av Skånska Dagbladet levererat en tecknad ruta ofta med en underfundig och syrlig kommentar. Rubriken Svarte BOT står naturligtvis för just Bo T ”” Bo Thomasson. För några år sedan anordnade Kulturnämnden i Eslöv en utställning med ett hundratal teckningar av Svarte BoT i Eslövs bibliotek.

   

Här sitter Bo i sitt arbetsrum vid sitt skrivbord. Han trivdes i detta rum där väggarna var täckta av affischer, foton och minnen från hans verksamma liv. Foto Conny Ray

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Bo Thomasson avliden”

 1. Det är med stor sorg jag fick höra om Bosses bortgång. Vi har haft många roliga stunder tillsammans i Skåne vid mina besök i Felixfabriken.
  Då jag alltid haft intresse för kortkonster och annat så blev det naturligt när jag besökte Felix att Bosse och jag smet ner i källaren under kontoret där han visade sina trollkonster och andra underfundighter.Vi hade även teckning som gemensamt intresse varför Bosse med stolthet presenterade mig sin bok där han själv ritat alla gubbar med roliga kommentarer.
  Han älskade ju också att gå runt med våra kunder på fabriksvisningar
  där han alltid hade sina kluriga och roliga kommentarer till ett och annat han visade.Senaste gången vi hade kontakt var för 3-4 år sedan då han berättade att han inte kände sig helt OK.
  .Det är med stor sorg som jag idag fått nyheten om att en bra arbetskamrat med många strängar på sin lyra gått ur tiden.

  Bror Sörwing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.