Cirkus Bambino

Denna lilla familjecirkus låg i Karlskrona den 1, 2, 3 juni. Den drivs av Ariane och Billy Weisheit, som härstammar från Tyskland men hela familjen – två döttrar och fyra söner –  pratar bra svenska. Förutom familjen medverkar ponnyer i programmet.

Mamma Ariane är konferencier. Pappa Billy, en son och en “gorilla” roar som clowner, en dotter jonglerar med käglor, ringar och bollar. Clownnumret “Ge mig honung” var dagens sämsta inslag. En ung son jobbar på stol på stol. Billy gör sitt rola rola-nummer. En son framför fem ponnyer – och så blev det 15 minuters paus, då barnen kunde får rida på dessa för 20:-

 

Billy balanserar stolar på hakan, en son gör om pappas rola rola-nummer med verklig charm, en dotter visar ett hula hoop-nummer, två söner (8 resp 11 år)  utför riktigt bra akrobatik tillsammans med pappan. Billy och Ariane framför sitt lasso,  piska och knivkastarnummer följt av finalen efter exakt en timma.

  

 

Inga häpnadsväckande nummer men trevlig underhållning och barnen gillade programmet. Själv njöt jag av den fina stämningen som tycktes råda i familjen, där alla verkade ha roligt när de uppträdde. Till föreställningen den 1 juni klockan 18.00 kom endast 25 personer, som betalade 60:- De fick valuta för de kronorna!

PS Alla cirkusar har ett hinder för publiken att komma in – Bambino har fyra stora trappsteg upp och fyra lika stora trappsteg ner. Handikappade kan omöjligt komma in där och det är svårt för de flesta. Varför inte göra en mer instegsvänlig entré – helt i marknivå???

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Cirkus Bambino”

  1. Det är inga problem att komma in om man är handikappad eftersom man kan gå runt trappvagnen och komma in direkt. Jag är själv handikappad (kör permobil) och har inga problem att komma in.

  2. Hej! Jag jobbar som tältarbetare på cirkus bambino och vi lämnar alltid ett mellanrum mellan lastbilen bredvid entrevagnen så folk som har rullstol eller annat funktionshinder kan komma in. Mvh Jim Persson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.