Dancing Cane/Flow Stick

Gaston skriver: Dancing Cane är ett helt nytt redskap för mig. Har sågat, borrat och knutit (tog ca 15 minuter) och plötsligt hade jag en leksak som jag  knappt kan lägga ifrån mig.  För er som inte vet om det så har Dancing Cane tagit sig in på  jonglörsscenen. Inom jonglering så finns det en mängd subkulturer  där man umgås med alla som har en ryggsäck som det sticker upp ett  par kägelhandtag ur. Man kan med en dylik ryggsäck soffsurfa sig  runt i nästan hela världen. Då resmålet i många fall varit Thailand  så har Poi (eldklot som svingas i kedjor) blivit otroligt vanligt.  Man kan se ungdomar stå och öva med ickebrinnande varianter i nästan  varenda park i hela Europa.

Men över till Dancing Cane. Jonglörerna ser detta som ett  jongleringsinstrument som är vackert och följsamt och man kan utöva  detta i timmar i transliknande danser. En i var hand är inte  ovanligt. Jonglörerna bryr sig inte om ifall tråden syns eller ej för det är inte viktigt i deras fall. Det viktiga är den vackra  rörelsen och dansen. På ställen som Burning Man (festival i  Nevadaöknen) utövas “magiska” danser av jonglörer i mängd och de som  vill får prova. De som provar blir ofta bergtagna (liksom jag blev  idag).

Jonglörer struntar i att vi trollkarlar kallar detta för Dancing Cane –  de kallar detta för Flow Stick, Flow Wand eller Levi Stick.  Skaffa en pinne, borra ett hål, trä genom ett snöre och häng med på  den nya rörelsen Flow Stick!

Här ett prov på Flow Stick: 

Tips-tack till David Persson

Den snyggaste versionen av dansande käppen är fortfarande, i mitt tycke skriver John Houdi, David Copperfields version från 70-talet. Kort, koncist och över på mindre än en minut. Njut:

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.