FISM i Blackpool

När jag läser alla bloggar och inlägg om FISM i Blackpool så får jag intrycket att det varit ovanligt många dåliga akter som visats både i shower och tävlingar. Arrangemangen verkar inte heller – liksom galamiddagen etc ”“ varit av hög kvalitet. Och man har inte brytt sig att folk har videofilmat både här och där. T.o.m lyxhotellen har haft sina problem… Tror vi gjorde det bättre i Sverige? Rätta mig om jag har fel! Det enda ingen klagat på är teamet med Gay bakom scenen!
Nu hoppas jag bara att juryn gör de rätta valen!
John Houdi svarar: 

Du har helt rätt i allt du skriver. Precis som alla trodde blev detta sämsta FISM på länge.
Gay och hans gäng gör stordåd. Aldrig sett så jäkla mycket nedskräpande av scen som här. Enda akten som INTE skräpade, vad jag såg, var Marko Karvo.
Gårdagens galashow var inget undantag när det gäller lågvattensmärken heller. Några bra akter och resten….dynga. Greg “Charlie Sheen” Frewin buades ut. Långa akter. Bästa var buktalaren Paul Zerdin.
Vad jag förstår är alla trollisar mest upphetsade över denna korean och tror han ska vinna FISM Grand Prix. http://www.youtube.com/watch?v=fehzpbFc5wg
Han var ju “originell” i det att han inte var som de andra koreaner och studsade runt, rörde händerna blixtsnabbt fram och tillbaka som om de hade kramp. Men skräpar ner gör han och man ser att han är från samma provrör som den koreanska magin kommer ur. Riktigt bra är det tack vare långsamheten, stilen och – som de säger i klippet – klass.
Sedan “är det väl dags” att en asiat ska vinna FISM Grand Prix också…
För att inte missa Brynolf & Ljung fick vi genomlida MASSOR av riktiga skräpakter.
Det är det stora problemet; att presidenterna FORTFARANDE skickar mediokra FISM-akter till tävling för att de törs inte säga nej till de vänner. Sveriges president verkar tyvärr del i detta då vi bidrog med en sådan (enligt uppgift från ALLA jag pratat med då jag inte såg den) skitakt.
FISM 2012 är på så vis det sämsta FISM jag varit på (och jag var ändå i Lisabon 2000) men seminarierna var av världsklass (på seminariesidan har det generellt hänt mycket över lag de senaste åren).
Till sist så har den där skitjobbiga Frank Wilson gjort sitt. Han spelar högt mellan akterna och har “sin” show då folk vill vila öronen.
Teatern är sunkig, alla rum på kongressen är sunkiga och t om har lyxhotellen en standard just över Scandic klass och då är jag ändå uppgraderad pga att jag har Hiltons stamgästkort. Flera, bland annat jag, har fått problem med halsen och stämbanden pga all smuts, damm, mögel etc på hotell och kongressalar.
I dag hoppas jag på att Italien vinner nästa FISM trots detta med att Korea är ett “nytt magiland.
John Houdi
FLER ÅSIKTER ÄR MYCKET VÄLKOMNA!
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.