Magic Weekend 2012

Man åker aldrig missbelåten från en Magic Weekend, men det var nog längesedan deltagarna var så nöjda med en Lundweekend som i år! Visserligen är mitt minne dåligt, men jag tror aldrig vi har sett så fantastiska artister som i år. Tyvärr var deltagarantalet lite mindre än vanligt, vilket jag tror berodde på att man inte kände till de franska trollkarlarna som annonserades. Men där gjorde de som inte kom ett felaktigt val, som de får ångra.

Gay Ljungberg är duktig på att få Lundaborna att komma och se trolleri. Redan på onsdagen den 3 oktober var teatern abonnerad av Lunds Teaterförening som bokat Skuggornas Orkester med  Xavier Mortimer, som beskrevs så här: ”Ridån öppnas, en ensam figur på scenen börjar spela en enkel melodi på sitt dragspel. Sedan blir allt surrealistiskt när hans skugga blir flera och börjar skapa en orkester; en skuggornas orkester. Instrument svävar runt i luften, sammanhanget blir okontrollerbart. Vi lämnar verkligheten till förmån för en dröm. Överraskad och överväldigad över allt som sker, för oss artisten in i en skön dvala. Detta är en show full av visuella överraskningar och uppfinningsrikedom, ett kraftfullt ögonblick av skratt och poesi”. Föreställningen mottogs mycket positivt ”“ och vi trollkarlar fick ju se denna föreställning som Friday Night Show. Dessa två framträdanden var de sista på länge eftersom Xavier Mortimer inom kort åker till Montreal för repetitioner och ett ett-årskontrakt (premiär vid årsskiftet) med Cirque de Soleilles Michael Jackson show i Las Vegas.

Torsdagen den 4 oktober var det Magic Night på Scandic Star Hotell för allmänheten. Restaurangen var fullsatt och förutom god mat så underhölls gästerna vid borden av Leif Olberius, Martin Hansson och Marcus Persson. Teatern var också väl besatt och publiken var helt tagen av den show som vi trollkarlar skulle få se som galashow på lördagen. Fast lekmännen fick även se Gay Ljungberg trolla med två barn, vilka förvandlade dukar till en fransk flagga.

Samtliga foton från Magic Weekend 2012 är tagna  av kongressens fotograf

ARTO AIRAKSINEN

Fredagen den 5 oktober började så trollkarlarnas Magic Weekend. Klockan 17.00 öppnade Magic Fair och som vanligt fanns Tim Star, Bernandos Magic, El Duco´s Magic, Gycklaren Magic Marketing, Harries Magi,  Mysco´s Magic, Pegani, Gimickmagic, Frankrike, Yuji Yamamoto från UGM, Japan.

18.00 Boris Wild´s lecture för de med Goldcard. 

Boris Wild hälsade oss alla välkomna till en timme med mottot “Classics gone Wild”.  Boris Wild är känd för sina prisvinnande, finslipade, strukturerade romantiska mästerverk. Men han trivs också med helt andra typer av rutiner där korten lever sitt eget liv och tricken utförs på olika sätt varje gång. Han har i många år hållit seminarier om sin, mycket användarvänliga, metod för att läsa av korten. Åskådaren må blanda och kupera allt vad han/hon förmår men Boris kan ändå snabbt lokalisera det dragna kortet och utföra mirakel. Kortleken är förstås inte helt oskyldig, men framförandet ger intryck av att trollkarlen inte ens rörde vid korten och här finns utrymme för mycket improvisationer. Nu för tiden finns det t.o.m. Bicycle lekar med Boris system, så man behöver inte längre spara på gamla intorkade ark med gnuggbokstäver.

En snygg version av open prediction visades också samt Boris Wilds senaste tillskott till lösandet av alla trollkarlars heliga gral – ACAAN. Fransman som han är strävar han alltid efter att skapa en känslomässig koppling mellan tricken och åskådarna och hans version heter därför Any Card At Any Birthday. Och födelsedagsparty och julafton i ett blev det minsann när Magic Weekend inleddes på detta utmärkta sätt! Vive la France!

Christina Nyman

I restaurangen var det Welcome Party med fransk buffé och där artisterna presenterades.

22.00 Friday Night Show ”Skuggornas Orkester” med  Xavier Mortimer.

Eftersom jag bor i en fransktalande del av Europa är jag ganska så bekant med Xavier Mortimers artisteri, men jag gissar att för många som förväntansfullt bänkade sig inför fredagens helaftonsföreställning var Mortimers namn ett mera diffust, ja rent av skuggigt, begrepp. – Han ska ju vara så bra, säger de.. men vad gör han…?

Svaret är att han gör ALLT – trolleri, mim, jonglering, komedi, musik, poesi, fantasi. Den här föreställningen liknar ingen annan. Lekfullt, skickligt, dråpligt spelar Xavier Mortimer olika instrument i en orkester. De övriga medlemmarna av orkestern – skuggfigurer på en vit duk – har allt under kontroll och tittar stört på vår artist när det trasslar till sig för honom. Han gör sitt bästa för att hålla jämna steg med sina “kamrater” men hans instrument visar sig alla vara förtrollade. Tuban han spelar på ger plötsligt inte ett pip ifrån sig. Den har förvandlats till ett ymnighetshorn ur vilket Xavier producerar flaskor, verktyg och andra föremål som har satt sig på tvären. När Xavier Mortimer slår på sin tamburin faller de runda metalldelarna klingande till marken. Det är mycket pinsamt för en musiker i en orkester men han finner sig lite generat och börjar utföra myntmanipulationer med de delar som lossnat.

Ovanstående är bara några exempel på hur Xavier Mortimer väver in magin i en helhet. Här finns inga lösryckta trick, allt hänger ihop på ett mycket charmerande sätt. Denna föreställning är en liten pärla och Xavier Mortimer belönades med en lång kraftfull standing ovation.

Christina Nyman

Efter detta var det Magic Pub och Autograph Session.

Lördagen den 6 oktober

09.00 Lecture med Peter Din för de med Goldcard. 

Peter Din har regelbundet uppträtt på en teater i Paris för åskådare som anländer dragna i barnvagnar. Han har nämligen specialiserat sig på en målgrupp som de flesta betraktar som omöjlig och inte värt besväret – barn från 18 månader upp till fyra år.

Peter Din gjorde entré som sin rollfigur den resande trollkarlen med sin mystiska väska och sitt magiska Mary Poppins paraply. Han berättade att hans seminarium i vanliga fall är fyra timmar långt, men att vi här på kongressen skulle få ett smakprov på en del av de rutiner han utför och hans filosofi bakom dem. Jag uppskattade mycket att det här var ett seminarum som tog fasta på “varför?” och “hur?” när det gäller att trolla för barn.

Han gick igenom många olika aspekter, t.ex. var och hur ska barnen sitta under en föreställning för att de inte ska riskera att tappa uppmärksamheten, eller rikta uppmärksamheten mot fel håll. Han belyste hur vissa trick inte lämpar sig alls för små barn då de inte kan sätta ett framtrollat föremål i samband med ett tidigare borttrollat föremål. Han poängterade att faror lurar överallt där barn kan komma till skada eller göra sig illa genom att imitera den vuxne.Det gäller alltså att anpassa sitt material mycket noga och att tänka igenom alla detaljer. Men även om den primära målgruppen är små barn betonade Peter Din också att man alltid bör sträva efter att bygga en föreställning på flera nivåer. Det finns alltid en sekundär målgrupp; de vuxna som betalar biljetterna.

Peter Din lämnade oss med en frågeställning som inte bara gäller trolleri för små barn utan trolleri för publik i största allmänhet. Why do I do that? Det gäller för allt, rörelser, dialog etc. Om du inte vet varför du gör en viss rörelse, så sluta göra den. Om du däremot har ett svar på frågan i alla lägen, ja då har du en bra show.

Christina Nyman

10.00 Här samlades representanter från Svensk Magisk Cirkel, Göteborg Magiska Klubb, Moderna Illusionisters Cirkel, Skånes illusionisters cirkel, Uppsala Magiska bröder, Magic bar, Gycklaren, Bernandos, organisatörerna för SM i trolleri 2013 och Magic Weekend. På agendan var att lägga upp en kortsiktig och en långsiktig plan för hur vi vill att svensk magi ska utvecklas de kommande åren. De tre huvudmålen var:

  • Förbättra kvalitén på svenskt trolleri
  • Öka intresset för trolleri hos allmänheten
  • Öka antalet personer som håller på med trolleri.

Förhoppningsvis så kommer det här att på sikt bli något som gör att aktörerna inom svensk magi kommer att jobba gränsöverskridande för att förbättra klimatet för trolleri i Sverige oavsett vilken förening eller organisation man tillhör.

Det bästa tillfället för att plantera ett träd var för 20 år sedan. Det näst bästa tillfället är nu. Johan Ståhl

11.00 Seminarium med Mickael Chatelain.

Mickael Chatelain har skapat flera effekter som har visats i det franska TV-programmet Le plus Grand Cabaret du Monde – Europas mesta varietéprogram. Hans effekter bygger mestadels på gimmicks. Det här var alltså ett seminarium av typen en-gimmick-för-varje-korttrick.

Ett par exempel på effekter som är möjliga med Chatelains gimmicks: ett draget kort försvinner från leken och dyker upp under cellofanplasten på utsidan av kortasken; en sticker på kortasken försvinner plötsligt för att återfinnas på det av åskådaren signerade kortet. Vissa gimmicks lämpar sig väl för pokerdemonstrationer medan andra ger trollkonstnären ökad mental förmåga. Mickael Chatelain visade sammanlagt sju olika effekter med olika gimmicks.

Christina Nyman

12.30 (grupp ) och 14.00 (grupp 2) var det Parlour Magic Show ”“ alltså salongsmagi.

Först ut var M Olberieux ”“ som visade sig vara Leif Olberius! Här ser man vilken enorm skillnad en trolleriakt får när trollkarlen har skådespelarutbildning i grunden! Mimning, timing betyder så oerhört mycket i en tyst akt. Vi fick se härliga manipulationer med bollar, stora blanka boulebollar och såpbubblor (glasbollar) med plötsligt uppdykande vinflaska och som final bowlingklot ur tom påse.

Yves Doumergue är en trevlig, glad och underhållande kille. Hans magi med en IPad, som redaktören för Trollkarlen Stefan Eriksson fick sköta, var helt omöjlig! Imponerande!

Mikael Szanyiel  fick dragna kort att stiga upp ur leken på olika sätt, en effekt med en telefon och som avslutning drog han ut tungan en halvmeter”¦

Mickael Chatelain lät publiken på ett ganska rättframt sätt välja ett kort, som fattades i en kortlek som han hade i fickan och det valda kort framkom ur en ballong. Han fick extra skratt genom att alla hans medhjälpare råkade heta Erik.

Boris Wild  hade komponerat en ny rutin ”“ med fjärilar. En kvinnas foto i en ram spelade en roll häri. Blanka kort fick fjärilsbilder på sig vilka ändrade färg. Tyvärr var det svårt att se de olika förändringarna på ett bord med åskådare långt ifrån. Sluteffekten var dock bra!

David Stone kom inrusande som en frisk fläkt ”“ fartfylld och roande underhållning följde. Skulle göra kortet i taket men det gick ju inte på denna scen, så han fångade kortet med tårna istället! En kul boktest, flera korttrick som givetvis inte var tråkiga, lånad ring slipas, trollas bort och återfinns inuti en boll. Flaska i ballong på David Stone-vis. Jag skrattade så mycket så jag har kanske glömt något?

Som helhet en underhållande timme med mycket annorlunda magi.

15.30 Seminarium med Yves Doumergue.

Seminarium Yves Doumergue

Första seminariet efter lunchpausen handlade om impromptu mentalmagi. Yves Doumergue lärde ut några trick som kan utföras när som helst och med föremål som du kan bära med dig överallt varje dag. Jag får väl sticka ut hakan här och säga att jag tillhör den grupp som tycker att mentalmagi är kul. Därmed inte sagt att jag är lika förtjust i allt som har med mentalmagi att göra – detta seminarium kändes lite tunt.

Yves Doumergue använde först en tärning som skulle vandra mellan fem åskådares händer när han knäppte med fingrarna. Trots att han hade ryggen vänd mot publikassistenterna på scen visste han – utan hjälp av magneter eller elektronik – vem som till slut höll i tärningen. Därefter fick vi se ett trick med en osynlig lek och en plånbok, tätt följd av en rutin som byggde på åskådarens stjärntecken i en påhittad  form av Maya-kalender.

Ett tekniskt hjälpmedel visades under seminariet, en pryl som troligen varje urmakare arbetar med. Med hjälp av denna pyttelilla pryl kan man i trollerisammanhang snabbt och omärkligt påverka urtavlans visare på åskådarens klocka.  Det Iphone-trick som utlovades bestod av att åskådaren använde miniräknaren i sin telefon för att räkna fram resultatet i en förutsägelse byggd på matematiska principer.

Sammanfattningsvis ett lättsmält seminarium med tips och idéer om mentalmagi med rekvisita som man mer eller mindre kan bära med sig i plånboken.

Christina Nyman

 17.00 Seminarium med David Stone.

David Stone tillhör den verkliga eliten bland de seminariehållare som oförtröttligt åker land och rike runt. Han har lagt ner mycket arbete och energi på att skapa ett av de mest underhållande och framgångsrika seminarierna i världen. Det här är David Stones nisch, och han behärskar den numera fullständigt. David Stones seminarier är som en hel show, och jag lovar att varje ögonkast och varje “spontant” skämt är noga utprovat och repeterat i förväg.

Här följer ett axplock av effekter vi med David Stones presentation skrattade oss igenom: Torn and restored card med två olika kort inblandade; kortasken som nyss hölls i handen försvinner blixtsnabbt, kvar blir bara korten, och dyker upp i fickan; penna som ändrar färg; ett mynt trollas bort med en sidenduk, när myntet ska trollas fram igen produceras i stället en fylld champagneflaska; signerat kort till telefonbatteri, och sist men inte minst en ballong sväljs och produceras intakt igen.

Som i allt annat är det presentationen som gör det, och David Stone hade verkligen förtjänat varje handslag i den standing ovation som satte punkt för dagens sista seminarium.

Christina Nyman

18.30 Festmiddag. Efter lång kö till insläpp ”“ och med den ”tekniken” man använder så kan det inte bli annat ”“ att de aldrig lär sig! Att det sedan inte fanns plats för oss fyra vid det anvisade bordet var väl väntat ”“ men efter att allt ordnats och ursäkter framburits fick vi vår mat som var alldeles superb!

Förrätt: Kräftor och räkor, smaksatta med citrus, i en len Creme Fraiche-röra med färska örter. Serveras med ekologiskt rågbröd.

Varmrätt: Långtidsbakad timjankryddad ungtuppfilé från gården Alnarör utanför Lund. Till den serveras grillad tuppkorv med smak av vitlök och färska örter, en skiva krämig getost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri på Österlen toppad med smörbrynta brödsmulor, ljummen äppelkompott och fransk potatisgratäng. Eller Ugnsbakad laxfilé med karamelliserad inlagd fänkål och olivoljerostad körsbärstomat och till det en ljuvligt len Chardonnaysås smaksatt med sikrom och stomp av färskpotatis, scharlottenlök och Creme Fraiche.

Dessert: Chokladcylinder fylld med chokladmousse Noir. Serveras med cognacsbrända körsbär i en sirap med lakritston.

21.00 Galashow. Medan vi väntade på att klockan skulle bli 21.00 fick vi lyssna till musik från olika Tati-filmer. Tati-filmer var också temat konferencieren Gay Ljungberg hade då han inledde föreställningen och hälsade välkommen.

Först ut var Zuk & Silhoette. En man sopar i en golfshop och upptäcker en skyltdocka, som kanske inte är en docka? Mim, magi och slapstick blandas till en ovanlig show, vari bl.a. ingår The Lean, slipsförvandlingar, svävande kvast. Beröm till ”dockan”!

Pierre Xamin byter snabbt ansikten, viket är en av de mest mystiska uttrycken för kinesisk scenkonst. Och Pierre behärskar den fullt ut! När jag ser Jeff McBride växla sina masker tycker jag bara det är enformigt ”“ här blev jag storligen förvånad att man kan byta ansikte gång på gång på gång ”“ och göra det underhållande!

Parenthése Cubique visar en illusionsshow av helt annorlunda slag. Två män, en gatlykta och en vit kub. Denna kub beter sig på ett oförklarligt sätt ”“ och när en kvinna dyker upp däri blir det hela än mer oförklarligt. Männens svarta dräkter blir vita och den vita kuben blir svart. Inte underligt att denna akt vunnit många förstapriser!

Kenris & Aurelia. Kenris gör kortmanipulationer ”“ kortfångst men inte som man är van. Och Aurelia visar att hon är lika bra på detta. Kärlek och dans ”“ och eld ”“ bildar aktens tema.

Det blev nu prisutdelning. Scandinavian Magic Dealers Associations Stipendiefond delade ut årets diplom och gratifikationen på 5.000:- till Carl Stanley för att främja hans konstnärliga utveckling inom magin.

Stipendiefondens ordförande David Persson och Carl Stanley

Så var det dags för El Duco Award 2012. Steen Pegani, SMDAs ordförande, tog till orda: Det er mig en fornøjelse nu, på SMDA’s vegne, at skulle uddele årets El Duco Award. En prestigefyldt anerkendelse, der tidligere bl.a. er gået til Finn Jon, Conny Ray, Joachim Solberg, John Houdi, Lennart Green og Christer Nilsson.

Det er først inden for de senere år, at jeg har lært årets modtager at kende, så i den forgangne uge havde jeg kontakt med tre forskellige personer, som jeg ved har haft en del at gøre med årets prismodtager”¦

Den første reagerede sådan her: Roligt att han ska få priset!!! Jag tycker ABSOLUT att han är värt det!Inte bara p.g.a. att han och hans produkter är kända över stora delar av världen och att han är extremt smart att hitta på nya trick, utan också p.g.a. att han alltid är villig att hjälpa!Han betyder mycket för mig för han försöker alltid se till att hinna träffas och hjälpa, även fast hans schema är fult!Och som han alltid säger ” ingenting är omöjligt “.

Så vidt unge Felix, der lige nu er i USA”¦

Næste jeg spurgte var Johan Ståhl, der om modtageren siger: Han är en sann magisk stjärna. Han är inte bara en av världens absolut bästa tillverkare av magisk rekvisita, han är även en fantastisk trollkonstnär med en enorm kunskap och skicklighet. Han är dessutom väldigt, väldigt generös. Både med sin tid och kunskap. Om jag inte hade träffat honom så hade jag inte varit den artist och person jag är idag.

Endelig kontaktede jeg en stor personlighed i Las Vegas. Navnet er Lance Burton og han reflekterede således: I first met Tim Star in 1979 at a magic convention in St. Louis, Missouri. I was immediately impressed by his skill and enthusiasm for magic. He was equally adept at stage and close-up magic. He was a brilliant designer and builder of props. He even built a music synthesizer, which he used to record the music for his act! I remember thinking ”œThis guy can do anything, and do it well!”Â I am happy to say we became friends and remain so to this day. I am thrilled to hear Tim Star is being honored by the Scandinavian Magic Dealers Association. Congratulations my friend! All the best to you! Your old friend from the USA.

Må vi bede om at få TIM STAR på scenen”¦

David Persson, Steen Pegani, Tim Star, Gay Ljungberg

Och vilka applåder och standing ovation han fick! Det valet var verkligen inte fel!

Les Chapeaux Blancs är en black art act skapad 2010 av Claude Brun och Jerome Helfenstein.  “When you think of black art, only one name comes to mind, Omar Pasha” (Magic Magazine 1997). Men det var då det, nu är det en betydligt modernare black art act som gäller. Att sitta på rad tre och se detta ”“ det är magi!

Jag tycker nog man borde slutat föreställningen med Les Chapeaux Blancs men som final hade man ”operasångaren” Mikael Szanyiel. Till tonerna av Barberaren i Sevilla händer det galna saker ”“ notpapper flyger iväg, flugan får ett eget liv, miken gillar inte Mikaels andedräkt och finalen med utsprutande notblad osv. Jag har sett akten flera gånger, senast vid FISM i Stockholm 2006, och har en känsla av att akten då var kortare och mer koncentrerad på de roligaste effekterna. Nu var det väl lite väl mycket ”luft” emellanåt…

Detta var en hel underbar föreställning ”“ en av de bästa jag sett (men som sagt mitt minne är bra men kort). Fast jag tror inte scenpersonalen tyckte det ”“ så mycket skräp på scengolvet har de väl aldrig fått sopa upp? Det tekniska teamet (världsberömt och efterfrågat till alla stora kongresser) gjorde ett 100%igt jobb ”“ och denna uppsättningen fordrade mycket jobb. Jag är bara lite sur ”“ jag kände mig som en lekman, Här fanns så mycket som jag inte hade en aning om hur de bar sig åt…

22.00 Magic Pub.

Till Magic Weekend åker man ju inte bara för att se trolleri ”“ en stor del av behållningen är ju att träffa trollerivänner som man kanske bara ser en gång om året ”“ här. Jag fick t.ex. längre pratstunder bl.a. med vännerna Arto Airaksinen, Christina och Martin, Åke Hallberg, Carl-Einar Häckner, Jozima, Lars Klingberg, Birgitta och Gay Ljungberg, David och Marcus Persson, Tim Star, Bengt Svensson, Tobbe Trollkarl, Eva Vejr, Ylva och Willy Willardo, Sven Östberg, vilka förgyllde pauserna mellan programpunkterna.

Söndagen den 7 oktober

09.00 David Stone lecture för de med Gold Card.

Deltagare med guldkort fick möjligheten att få avnjuta en hel timmes seminarium med den franske mästertrollaren. Men om det är en lecture, en standupföreställning, en föreläsning eller vad, är svårt att ta ställning till för här är allt ihopblandat till en enda lång underhållningstimme där allt kan hända ­ och händer!
David inledde med ett trick med ett spelkort i en påse, men kom ganska snart in på sitt älsklingskoncept ­ TOOL, en gimmick som han ej själv uppfunnit men lancerat (över 15.000 ex hittills sålda). Han övertygade oss om outtömliga möjligheter med denna ”tumtipp” för korttrollare och fortsatte sedan men andra trick som byggde på Tenkai-palmering av hel kortlek, näsdukstrick etc.
Seminariet med David Stone var som vanligt Sevärt, Underhållande och
Skickligt framfört.

 Åke Hallberg

11.00 Wake Up Show: Gaston. 

Gaston som sade sig vara halvfransk – eller åtminstone uppvuxen halvvägs till Frankrike om man jämför med Kirunaborna – hade fått den något delikata uppgiften att skaka liv i kongressdeltagarna med söndag morgons Wake Up Show. Det är en uppgift som kräver sin man, och jag kan bara säga – Gaston, han är allt bra han!

Gaston värmde först upp publiken med stand up comedy huvudsakligen baserad på iakttagelser rörande skillnader och likheter mellan de nordiska språken och hans skräckblandade erfarenheter av flygpersonal från ett våra grannländer.

Han imiterade en hästs beteende, ägnade sig åt svensk laglig svärdslukning och jonglerade med äpplen som åts upp vartefter. De mer magiska inslagen bestod av ringspelet och färgat sand i vatten. Gastons musik till dessa båda effekter var suverän. I like! I like! I like!

Med detta blev Gaston föremål för en varm och hjärtlig standing ovation.

Christina Nyman

13.30 Seminarium med Kenris Murat.

En annorlunda lecture som ingående förklarade originell kortmanipulationsteknik och kroppskontroll bjöd denne elegante fransman oss på i drygt en timme. Även om dessa ämnen kanske inte berörde så många av oss i publiken bjöd de på en intressant insyn i en av trolleriets svårare discipliner. Här fick vi veta vilket oerhört arbete som ligger bakom en manipulationsakt. Kenris egen akt har han arbetat på i 8 år och han tillför
fortfarande nya idéer till denna.

Bland annat fick vi se hur han kunde gömma kort med svart baksida enbart genom att lägga dem på sin vågrätt utsträckta överarm (en form av black arts), hur han hanterade öppen eld i sin akt, använde tråd och dragapparat mm.
Hela lecturen framfördes på franska och simultanöversattes av Boris
Wild med den äran. Vive la France!

Åke Hallberg

Och därmed var 2012 års Magic Weekend slut. Anteckna datumen för nästa Magic Weekend 4-6 oktober 2013!

PS: Ett litet tips till kommande Magic Weekendbesökare som ej får rum på Scandic Star Hotel ”“ som vi i år”¦ Clarion Collection Hotel Planetstaden, Dalbyvägen 38, ligger en kort promenad från Star Hotel och ett trevligare hotell har vi aldrig bott på! Helfräscht, mycket trivsamt möblerat med god smak, massor med mysiga avkopplingslokaler med litteratur, öppna brasor m.m., art gallery, work out, wellness och jacuzzi, bra pris i vilket ingår stor frukost, eftermiddags kaffe med hembakat och kvällsbuffé med soppa, två varmrätter och ett 25-tal sallader, frukt, ostar, desserter m.m. I varje rum finns dessutom ett minikök med diskho, kaffekokare med tillbehör, mikrovågsugn ”“ vad man nu ska behöva detta till”¦ Nej, jag är inte betald av Planetstaden men vi var så nöjda med servicen så jag måste nämna ovanstående.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Magic Weekend 2012”

  1. Tack för en bra sammanställning av Magic Weekend 2012 både vad gäller de olika programpunkterna kompletterade med foton. Tyvärr hade jag inte möjlighet att närvara och jag förstår nu att det borde jag ha haft. Grattis SMDA till ännu en lyckad kongress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.