Marcus Persson “Årets nyföretagare”

Årets nyföretagare är egentligen ingen ny företagare. Marcus Persson har haft flera olika firmor där han livnärt sig på sitt trolleri, men han ville ha ett extra ben att stå på. Därför drog han en ny kanin ur hatten och startade ett snickeri.

”“ Jag är utbildad snickare och hjälpte en vän under två veckor. Han hade så mycket jobb åt mig att jag gjorde om mitt företag till trolleri och snickeri och nu jobbar jag som snickare så mycket jag vill och orkar. De allra flesta trollerijobben ligger ju på helgerna, så måndag till torsdag har jag gott om tid att snickra, förklarar Marcus Persson.

De senaste åren har varit fantastiska för Marcus Persson och hans firma som har hans namn.

2008 var han med i TV4:s ”Talang” och det var då trollerikarriären tog fart ordentligt. Förra året fick Marcus ta emot årets kulturpris i kommunen och blev nominerad som ambassadör för Bromölla. Dessutom blev han svensk mästare i barntrolleri.

”“ Det är fantastiskt att trolla för barn. De förställer sig inte utan visar precis vad de tycker, konstaterar Marcus Persson. För de lite vuxnare åskådarna brukar Marcus Persson bjuda på ett specialgjort snickarnummer. ”“ Det är den itusågade damen, men jag använder en riktig handsåg. Det brukar bli lite slaskigt med blod och kroppsdelar säger han.

Nu kommer ungefär 70 procent av omsättningen från trolleri och de resterande 30 procenten från snickeri. ”“ Jag kommer att fortsätta med bägge, för det är så vansinnigt roligt.

Från Kristianstadsbladet

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.