MIC:s novembermöte

Temat för Moderna Illusionisters Cirkels möte den 5 november var “Workshop rep/ring och kort”. Martin Nilsson kunde i presidentens frånvaro hälsa ett 30-tal medlemmar välkomna. Det var glädjande att se att så många medlemmar var villiga att ställa sig på scenen och visa sina idéer och rutiner med rep/ring – korten hann vi inte med idag…

Först ut var Mac Barry som  visade vad han kunde av rep och knutar och rep och mutter. Som avslutning fick vi också se 20-lapp till femhundring. Stuart Robertson hann visa lånat armbandsur på rep innan det var dags för kaffepaus.

Fedrik Stenström tog på sig en röd näsa och gick igenom en ny rutin för sitt scenprogram. Martin Nilsson visade sin rep- och ringrutin. Dannyman gjorde sin trerepsrutin. Zeth kompletterade med bl.a. rep genom hals, vilket också Tomas Blomberg gjorde. Heinrich Maresch fick en ring att vandra uppför ett gummiband. Goran visade också lite repvariationer.

Alla var alltså villiga att lära sina kollegor vad de tyckte var fina effekter, och ingen höll på sina “hemligheter” – tvärtom. Precis som det ska vara i en trolleriförening.

När vi hunnit så här långt hade presidenten Klas Larsson jobbat färdigt och kunde förena sig med oss. Han hade en hel del att berätta om styrelsearbetet: Den i februari valda kassören har nu äntligen fått alla papper från tidigare kassörer och man har beslutat byta bank och minska antalet konton för att spara pengar. Många slarvar med årsavgiften – två tredjedelar har inte betalt årets avgift och många ligger på flera års rest – så dessa sitter löst. Medlemsförteckningen ska snart ut till medlemmarna. Resan till Magic Bar i Stockholm hinns inte med i år men den är inte bortglömd. Julfesten den 3 december håller på att planeras och kallelse kommer.

Så blev det mingeltrolleri och många ville ha tips och råd på vissa saker de sett under kvällen. En kväll som de allra flesta tyckte var värd att upprepa.   

Del av den intresserade publiken

 

Mac Barry, Tomas Blomberg

 

 Fredrik Stenström, Martin Nilsson

 

Dannyman, Mr Zeth

 

Heinrich Maresch, Goran

Tim Star i undervisningstagen

Foto Gertrud Nilsson   

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.