Mister Junior

Sven-Arne Karlberg (Mister Junior) har vi inte hört så mycket av de senaste åren. Men han har haft besvär med sjukdom i familjen och han har fortsatt att arbeta på halvtid och gör detta fram till sista februari i år. ”När våra liv ändrar sig så drastiskt så finns det inte mycket utrymme kvar för andra intressen, bl a trolleri och magi, vilket jag saknar”, skriver Sven-Arne.

Under dessa tuffa år har Sven-Arne ändå försökt att upprätthålla kontakten med den ”magiska världen” genom att ha några offentliga föreställningar per år och någon enstaka trolleriskola för barn, så att han inte skulle blir alltför ”ringrostig”.

De två sista åren har han också testat ”table-hopping” på ångbåten S/S Nossan af Stallaholm som gör turer på Nossans vatten, och det har blivit uppskattat av passagerarna. I slutet av varje två-timmarstur brukar Sven-Arne underhålla med gummiband, kort, mynt och rep under ca 10 minuter.

Sven-Arne kommer snart att få mer tid för trolleriet som heltidspensionär. Den unga kvinna, Sofia Holsendahl, som Sven-Arne har haft med till och från på senare år har fyllt 18 år och går sista terminen på gymnasiet nu. Vi får se om hennes intresse håller i sig. Tillsammans kallar de sig Mister Senior & Seniorita.

Foto från Nya Lidkopings Tidning

Den 15 januari var  Sven-Arne Karlberg med vid julgransplundringen i Nossebro som trollkarl för sjunde året i rad.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.