Spellbound Göteborg 11 december

Fullsatt igen!

För andra gången på rad fylldes Spellbound-Göteborg till bristningsgraden och den sensationssugna publiken fick minsann valuta för pengarna. Inte mindre än fem magiker hade värmt upp fingrarna för att förtjusa, förleda och förtrolla sin publik.

http://www.youtube.com/watch?v=zxXO9oGgb7E&feature=plcp

Först ut var Gaston som gjorde ett par experiment för att undervisa publiken varför illusioner fungerar.

Martin Rosvall steg sedan in på scengolvet och levererade magi som gav avtryck i verklighetens värld som en glad åskådare sedan fick behålla och ta med sig hem som minne.

Kortfantasten Matz Johansson Bergström förvirrade åskådarna med sina kortkonster där han fick kort att försvinna och dyka upp på omöjliga vis.

Den tvåfaldige JuniorSM-vinnaren i Salongsmagi, Isidor Olsbjörk, uppvisade sin otroligt tekniska skicklighet och charm. Med sin variant av coins across där mynten på magiskt vis landade i ett glas hade han publikens uppmärksamhet i sin hand.

Då Isidor var på väg av scenen så stoppades han av Gaston. En kupp var i antågande och den oförberedde Isidor kunde inte annat än att hänga med. Det skulle hållas ett rekordförsök i myntrullning mellan fingrarna. Spänningen steg då Isidor närmade sig det svenska rekordet och jublet steg högt då han närmade sig världsrekordet. Han missade världsrekordet endast med 3 myntrullningar men slog det svenska rekordet med hela 8 st. På en minut rullade han ett mynt mellan fingrarna hela 48 gånger.

Efter en välbehövlig paus gav sig Gaston i kast med mörka skrämmande historier om andar, demoner och förtrollade föremål. Åskådarna fick en resa in i en spännande och farlig värld men fördes dock trygga tillbaks verkligheten igen av magikern.

Kvällen avslutades av Jakob Ståhle som med sin vana trogen lyfte stämningen till taket. Åskådarna fick uppleva close-up trolleri av en fackman som verkligen vet hur man tar hand om en publik. En åskådare fick med sig frukterna som trollats fram i hans hand och en annan fick med sig en penna som stuckigts rakt genom ett av henne lånat mynt.

Efter förställningen var stora delar av publiken kvar en lång stund och stämningen var hög. Kvällens artister bjöd verkligen på sig själva och mingeltrollade tills sent på natten.

Följ Spellbound på www.spellboundclub.se 

Glada hälsningar Robert Dahlström

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Spellbound Göteborg 11 december”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.