The Murray Award till Gay Ljungberg

Blackpool130224

Gay Ljungberg meddelar:

“Jag blev mycket hedrad av att som förste skandinav få motta den prestigefyllda Murray Award den 24 februari under galashowen på årets Blackpool Magic Convention. Derek Lever, president i Blackpools Magicians Club, berättade i sitt anförande att han ansåg att jag var “the best magic stage manager in the world” och att jag tilldelades utmärkelsen, en statyett i tenn av den engelske konstnären Ray Bradbury med motiveringen “in recognition of his superb Stage Management ability”. Bakgrunden var naturligtvis att jag vid FISM European Championships of Magic 2011, FISM World Championships of Magic 2006, 2009 och 2012 varit Stage Competition Manager och ansvarat för organisation, repetition och genomförande av scentävlingarna. Jag fick även möjlighet att inför de 3000 åskådarna i Blackpool Opera House tacka de tekniker och scenarbetare som varit mina medarbetare.
På väg ut genom sceningången mötte jag en äldre man som sträckte fram handen, gratulerade och tillade: “Nice award, I have one of those.” Jag tittade upp och kände genast igen min ungdoms idol Johnny Hart. Murray Award har för övrigt tidigare tilldelats en lång rad av mina gamla idoler som t ex Ken Brooke, Geoffrey Buckingham, Ali Bongo, Paul Daniels, Wayne Dobson, Alan Shaxon och Patrick Page.”

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

8 reaktioner till “The Murray Award till Gay Ljungberg”

  1. Förstår att du gjort lika bra jobb på de andra kongresserna, som du gjorde på FISM i Stockholm 2006. Du är väl värd denna utmärkelse. GRATTIS!

  2. Det känns bara så varmt och gott, att just Du fick det här fina internationella priset. Du är värd varje gram av prisets vikt, eller hur jag bäst ska uttrycka det- Ha det fortsatt fint !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.