High Chaparral

Tisdagen den 10 juli fortsatte vi veckans lilla utflyktsresa till High Chaparral. Gay Ljungberg hade nämligen berättat att här finns i år två trolleriakter.

P1030683

På tivoliområdet, som är en avskild del från äventyrsparken, träffade vi och fick en pratstund med Mr Berger & Gycklaren Ann. Efter att Fun City lagts ner så har paret sin mesta sommarverksamhet här sedan i fjor. Några dagar i veckan, när de inte trollar på campingar och liknande ställen, så är de här och hjälper till med diverse göromål samt ger en trollerishow klockan 17.40. Tyvärr var det en mycket varm dag och ”Vilda Västern” lockade inte så mycket, så vi stannade inte så länge så att vi fick se trollerishowen.

P1030686

Vi hann emellertid hälsa på Peder Ray Matson som går runt här under högsäsongen och säljer mixtur (saft) från sin kärra och visar close up-trick. Han är klädd som och ska uppträda som de ”medicine shows with miracle elixirs” som var vanliga i USA på 1800-talet. Ray har bara trollat få år men har redan så mycket engagemang att han blivit professionell.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.