Magikergränd 2013

Under min sedvanliga Gotlandsvistelse under Medeltidsveckan passade jag även detta år på att besöka Magikergränd i Helge Ands ruin. Detta år besökte jag inte bara kvällsföreställningen “Arcanum Noctem” utan även den mer familjevänliga delen som ägde rum dagtid.

När jag kliver in i den gamla kyrkoruinen får jag känslan av att vara i Diagonalley från Harry Potter. Det är marknadsstånd som säljer trollstavar, fudge i alla möjliga smaker, magiska artefakter och Alltinktur – Arkadia’s medicin som sägs bota allt från huvudvärk till dubbla vänsterhänder. Jag beskådar också en mumifierad sjöjungfru, ett vampyrjägar-kit och en osynlig fisk i en glasskål.
!cid_ii_140869f76b255340
Två föreställningar hinner brännas av under tiden jag är där. Det är Gaston och Arkadia som har hand om dessa och de har båda ett rappt tempo och skojar friskt med publiken. Det är en blandning av nya och unika rutiner samt gamla klassiker och de håller alla en väldigt hög nivå och är väl inarbetade.
Kvällsföreställningen var något mer humoristisk detta år än 2012. Förra året hade en något mer ödesmättad stämningen över sig som jag gillade – men jag tycker ju om att skratta också så jag har egentligen inget ont att säga om det. Kvällsföreställningen leds återigen av Arkadia, Gaston samt dennes lärling Calligari och leddes av en eminent Dr Cagliostro. Även här är rutinerna väldigt proffsiga och publiken får uppleva allt från befriande gapskratt, till skräck och förundran.
!cid_ii_140869fd65a21017
Jag vill egentligen inte avslöja något mer om vilka trick och rutiner som visades upp utan jag vill mest förmedla stämningen som infann sig i ruinen – magisk.
Gå och se Magikergränd – bättre magishow lär du ha svårt att hitta i Sverige idag.
Samuel Varg Thunberg ger Magikergränd 5 salutskott av 5 möjliga.
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Magikergränd 2013”

  1. Jag instämmer verkligen på alla sätt i recensionen. Det var länge sedan jag såg något så underhållande. Vilken fingerfärdighet, jag blev så grundlurad hela tiden av alla trick. Hoppas få se Magikergränd vid något annat tillfälle. Kanske i Stockholm?
    Alltinkturen står på hyllan och väntar på att användas, om det nu blir för att bota dålig andedräkt eller två vänsterhänder återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.