MIC:s aprilmöte

Den 8 april samlades ett 35-tal medlemmar ur Moderna Illusionisters Cirkel för att lyssna på Jimmy Svärdhagen som skulle föreläsa om sin stora trollerishows-produktion. Men först var det lite mingel bland “dealerna”. Andreas Seebring  hade tagit med sig en uppsättning av Eye of Odin och The Trophy – två trick som imponerade på medlemmarna. Ulf Kjell-Berger sålde en del från sin omfattade samling trolleri och det fanns även annat att frestas av och prata om.

Själva mötet inledddes av presidenten Klas M Larsson som utlyste en tyst minut över den just bortgångne Johnny Lonn. Några minnesord över den store artisten gavs också.

Jimmy Svädhagen höll nu inför MIC sin 4:e föreläsning om hur han fick till sin första egna föreställning “En magisk afton” på Jönköpings Teater – 6 föreställningar med speldatum 25/2, 26/2, 4/3 och 5/3 2011. Under en dryg timme höll han oss trollbundna med intressant och även roande tal till en powerpoint-presentation. Jimmy hade länge velat sätta upp en egen show men det var inte förrän Stefan Odelberg gav honom “en spark i baken” som Jimmy började planera på allvar för detta projekt. Men det var inte så lätt som man kanske tror. Det gällde att försöka få ekonomin att gå ihop (fast det gjorde den ju inte…), ska man ha gästartister (det blev tre dansare, en musiker och en dvärg), var ska man repetera (att hyra teatern för detta är för dyrt), kan man få sponsorer (det kunde Jimmy få men det var inte lätt och såg helt omöjligt ut i början), vilken tid är lämplig, vad ska man ta för biljetterna, vad kostar Stim och lasertillstånd? – och hundratals andra frågor dök upp.

Till slut var emellertid föreställningen klar, allt fungerade, publiken kom, recensionerna var goda och efteråt ångrade Jimmy inte en sekund att han offrade pengar, tid och arbete på detta. Han fick så mycket tillbaka i både kunskap – och engagemang.

Tack Jimmy för att du delade med dig av dina erfarenheter!

Efter detta blev det kaffe och sen kom innan kvällen var slut en “gästartist” i form av Mr Ess, som visade oss ett litet embryo till en barntrolleriakt, som det kanske ska tävlas med 2014.

DSC_9356 DSC_9358

Jimmy Svärdhagen. En av de stora affischtavlorna som användes inför “En magisk afton”.

DSC_9361 DSC_9362

Jimmy demonstrerar det svävande bord som han vill sälja (Sålt!). I bakgrunden Rolf K Johansson och  Andreas Seebring. Mr Ess.

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “MIC:s aprilmöte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.