Hos Pegani

Den 23 maj kom vi till Horsens. Hittade till Pegani där det bara var att stiga in och hälsa på Betina och Steen. Steen visade oss runt i de mycket rymliga och moderna lokalerna, och vi imponerades av det enorma lagret – inte bara på bottenvåningen utan det finns även en våning till! Tror inte Steen hade vågat hoppas på att den lilla trollerifirman han startade tillsammans med en kompis, när Steen var 14 år, skulle utvecklas så här!

Vi var för flera år sedan och såg “spög- og skaemtbuttiken Pegani” på Borgergade i Horsens, där trolleriet visades i de bakre rummen. Det måste vara härligt att ha så här mycket plats för allt som Pegani numera kan leverera. Och trolleritricken m.m. var mycket elegant exponerade.

DSC_9507

Entréhallen med artistfoton på väggarna

DSC_9504

Mycket att välja på finns det!

DSC_9506

DSC_9505

DSC_9503Vi återkom klockan 18.00 då man denna kväll hade Jack/Jorge Garcia som gäst och seminariehållare. Men först fick vi 20-talet deltagare en buffé, tillredd av trollkarlen och kocken Cheff Magic (som strax åker till Japan för att ge föreställningar och lectures). Det var obegränsat med bröd, potatissallad, grönsaker, grillspett, dricka – jättegott! Och för detta inklusive seminar betalade vi 100:- DKR!

DSC_9510

En entusiastisk junior ville visa korttrick

Det är konstigt – vi känner många finska och norska trollkarlar, men danska känner vi bara några enstaka. Så här var det idel för oss okända trollare. Men Henrik Christensen var ju bekant så vi fick en längre pratstund.

DSC_9509

Henrik Christensen till höger

DSC_9512

Som vanligt plockade Steen fram lite material till Magi-Arkivet

Jack´s seminarium har Åke Hallberg recenserat https://magiarkivet.se/2013/jack-artist-mind/ så jag nöjer mig med att säga att Jack var en mycket trevlig bekantskap – som även hade hälsningar från Micke Askernäs.

DSC_9514 DSC_9515

 Jack/Jorge Garcia

DSC_9520

Vi hade inte långt att gå “hem” när den trevliga kvällen var slut – husbilen fick stå över natten på baksidan av lokalerna.

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.