Ett år med Spellbound

Vi kan knappt fatta att det gått ett år sen dörrarna till Spellbound slogs upp första gången.

11106207015_500098c8f1

Det har varit en fröjd att arrangera detta event varje gång. Mycket tack vare vår kära publik. 26:e november var inget undantag. Startfältet var fantastiskt och publiken lika så. Martin Rosvall hälsade alla välkomna och talade om vikten att kunna använda sin fantasi. Detta med hjälpa av fyra damer ur en jättekortlek.

Första artisten ut var sen Isidor som roade på sitt ungdomliga vis. Isidor som nyss hemkommen från världens största close up tävling, där han prisats som ”œuppcomming artist”, visade vad skåpet skulle stå med lite olika kort- och rep-effekter.

Näste man ut var Anders Fox. Han jobbar till vardags i Köpenhamn på Wallmans. Anders visade bl a hur man kan trolla för blinda och seende samtidigt. Anders är ju också bartender på Wallmans, så en viss drinkshaker fick spela en viktig roll i en av effekterna..

Jakob Ståhle gjorde ett nytt barbet. Ett populärt inslag på Spellbound.

Utlottning på showbiljetternas biljettnummer är ett annat populärt event som vi är stolta över. Denna gång lottades det ut två showpaket till nästa Spellbound i december.

Martin avslutade akt ett med ett korttrick som spelade på temat lycka. Passade bra efter det att vi fått en lycklig vinnare i vår tävling tidigare.

Nu var det dags för världsrekordsförsök där det gäller att rulla ett mynt mellan fingrarna så många gånger som möjligt på en minut. Isidor Olsbjörk satte igång att rulla mynt och när han kom till 49 rullningar tappade han myntet, plockade upp det och fortsatte och lyckades därmed så slå det gällande rekordet på 51 rullningar med endast en rullning. Isidor satte alltså ett inofficiellt världsrekord på 52 myntrullningar på en minut! Publiken stod upp och skrek av upphetsning glädje över den stora bedriften! Spellbound Gratulerar Isidor till rekordet och jobbar på att få det att bli officiellt gällande.

Paus och omställning inför kvällens huvudakt.

Denna kväll var det Lennart Green som kommit för att förbluffa oss med sina kluriga tankenötter och klassiska rutiner som gjort honom till en av världens bästa Close-Up artister. Vi bjöds på en resa av fullständig kontroll och kaos i en härlig blandning.

Spellbound förärades en födelsedagspresent av Göteborgs Magiska Klubb, ett diplom, som utdelades av GMKs ordförande Robert Devon med texten: “GMK vill med detta diplom tacka arrangörerna/hjärnorna bakom Spellbound Club samt Haket Bar för att på ett trevligt och framgångsrikt sätt, ha lyft fram magi som konstform och etablerat en scen för Close-up trolleri i Göteborg under det gångna året.”

Efter showen blev det ett fantastiskt efterhäng uppe i baren på Haket. Det trollades till sent in på småtimmarna och vi hade väldigt roligt.

Vi som arrangerar Spellbound vill tacka alla er som kommit under detta vårt första år och hoppas att det blir minst ett år till. Vi ses i december på vår säsongsavslutning.

11106912745_4a0de9fa0e

Gaston

Bilder från Spellbound 2013-11-266 på Haket tillagda
http://www.flickr.com/photos/ripa/collections/72157632129062715/

Anders Ripa

Redaktörens varning: Det är 155 (!) foton – MEN lättittade och bra!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.