Spellbound Göteborg 26 mars

copy-spellbound_header_94011

En fullspäckad kväll, fullt med publik och fullt med fantastisk magisk underhållning. Publiken hade denna vårdag rest i vissa fall långväga för att bevista kvällens föreställning. Trolleri-intresserade från både Halmstad och Växjö syntes i publiken och ryktet säger att Spellbound inom kort kommer att dyka upp på fler ställen i landet. Så håll utkik!

 Gaston var kvällens ciceron och guidade publiken genom kvällen. Ett och annat trick utförde han naturligtvis också vilket vi ser som en självklarhet för konferenciern här på Spellbound.

Först ut var Martin Rosvall som körde med både mynt och kort. En fiffig six-card repeat lurade oss alla att tappa räkningen inte bara en utan flera gånger.

Därefter var det dags för vår första utsocknes gäst. Carl Stanley, den regerande svenske mästaren i close-up, en titel han i år delar med den för Spellboundpubliken kände Isidor. Vi bjöds på kortekvilibrism på mycket hög nivå på ett humoristisk och lättsamt vis och avslutningsvis bjöd Carl in Isidor att assistera det sista tricket vilket han gjorde med bravur.

Finbesök blev det även av Rufus Wiena direkt från Sevilla i Spanien som med blixtrande fingerfärdighet hanterade sin kortlek. Han fyllde nästan hela scenrummet med åskådare som hade till uppgift att avslöja honom, vilket visade sig vara helt omöjligt.

Till sist ångade han fram, Göteborgs okrönte Trollerikung Stefan Odelberg. Att Stefan blev Svensk Mästare i Komisk Magi redan 2009 är inget man blir förundrad över då han i kväll showade oss åskådare sönder och samman. I fullständig skrattkramp låg publiken och kippade efter andan gång på gång då Stefan på sitt sedvanliga vis körde på i 250 knyck. En lysande avslutning en kväll som kommer att ge många av oss en skarp träningsvärk i skrattmusklerna. 

http://www.youtube.com/watch?v=AK_kq9yebxw

www.spellboundclub.se

Foton från Anders Ripa: http://www.flickr.com/photos/ripa/collections/72157632129062715/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.