Svensk Magisk Cirkel får 3000 magiböcker

Bøker

 Axel Adlercreutz, Erik Nordvall, Jan B.A. Jansson och Stefan Eriksson 

Riksföreningen Svensk Magisk Cirkel har fått en ovanligt generös gåva från en av sina medlemmar. Över 3000 titlar magisk litteratur kommer snart att ingå i föreningens bibliotek.

«Det här är den största donationen av litteratur Svensk Magisk Cirkel har fått hittills, vi har förberett oss med att renovera vårt nuvarande bibliotek, som har cirka 1000 titlar, för att få plats med utökningen.» säger Axel Adlercreutz, president för Svensk Magisk Cirkel.

Donatorn heter Jan B.A. Jansson och har varit medlem i Svensk Magisk Cirkel sedan 1957. Han är intresserad av trolleriets historia och medlem i The Society of American Magicians, The International Brotherhood of Magicians, Academy of Magical Arts och Magical Collectors Association. Han har jobbat som VD i bland annat Japan och bor nu i Nice i Frankrike och ägnar sig åt sitt samlande. Svensk Magisk Cirkel har tilldelat Jan B.A. Jansson har utmärkelsen Anden för insatsen samt gjort honom till hedersmedlem eftersom han bidragit till cirkelns fromma.

Axel Adlercreutz säger vidare: «Sverige är just nu ett utav världens mest framstående länder var det gäller trolleri. På världsmästerskapen i trolleri hölls i Peking, Kina år 2009 och hade mer än 2000 deltagare från hela världen och Sverige var faktiskt den nation som tog hem flest troféer utav alla länder! Vi vill att magin i Sverige ska fortsätta att utvecklas som det gjort de senaste åren, och det nya biblioteket kommer säkerligen att bidra till detta.

Svensk Magisk Cirkel, grundades 1946 och har medlemmar över hela Norden. Cirkeln har till ändamål att tillvarata och främja magins intressen genom att stimulera intresset för magi och verka för dess erkännande som konstart.

Svensk Magisk Cirkel

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Svensk Magisk Cirkel får 3000 magiböcker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.