Trollkarlar till TV-program

“Hej! Jag heter Kalle Ström, är frilansande inslagsproducent/filmare och önskar er uppmärksamhet för en minut.
 
Jag är intresserad av att komma i kontakt med trollkonstnärer för en eventuell TV-dokumentär. Idén handlar kortfattat om att följa det som är kulturen och människorna bakom den underhållning som vi får ta del av genom shower och tv-program. Den outforskade världen för allmänheten, helt enkelt. Det finns välkända namn som fått sitt break och kan leva (ekonomiskt) enbart som underhållare. Men det finns en skara som fortfarande kämpar för att slå igenom och som verkligen brinner för magi. Det är den senare gruppen som dokumentären handlar om.
 
Jag söker er som är omåttligt passionerade, kanske har drömmar om att slå igen, som sitter varje kväll och övar, som ingår i en gemenskap, som besöker mässor, är medlemmar i Svensk Magisk Cirkel, eller kanske försöker bli medlemmar i Svensk Magisk Cirkel (alt. andra föreningar). Ni kan vara unga eller gamla, kvinna eller man, med mer eller mindre erfarenhet, mer eller mindre skickliga.
 
Magin/trollandet är den röda tråden, där jag vill skildra olika händelser som ingår i trollerikulturen, tex. mässor, SM, Magic Bar i Stockholm, Svensk Magisk Cirkel etc. Alla typer av mötesplatser där man kan närma sig den här världen som inte tidigare visats.
 
Mitt mål är att hitta 4 huvudpersoner, med varierande karaktärsdrag.
 
Det viktiga för dokumentären är att det skildras med värme, nyfikenhet och fascination inför det som är en lite undangömd kultur och gemenskap. Människorna/personerna driver innehållet genom hur deras liv och önskningar ser ut.
 
Hör av er till mig – kallemstrom@gmail.com – om ni har frågor, vill tipsa om någon eller själva anmäla ert intresse. Ovanstående “egenskaper” är naturligtvis inte skrivna i sten, utan känner ni ett intresse för att diskutera eventuell medverkan, så hör gärna av er. Även ni som själva inte uppträder utan kanske är involverade på andra sätt, ett hängivet fan tex. allt som rör denna intressanta subkultur är av intresse.
 
Vi hörs! Mvh Kalle Ström”
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Trollkarlar till TV-program”

  1. Hej! Jag gjorde det första tv-programmet i svensk television. “Hokus Pokus” hette det originellt nog. Lycka till med ditt program.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.