Ken Hardy har gjort come-back!

John Houdi skriver: “I går gjorde Ken Hardy come-back efter 15 års frånvaro från att uppträda på scenen, och stämmer det är jag mer än glad. Hur som verkar det ha gett Ken Hardy blodad tand, och det verkar vara så att vi kanske får se mer av Ken Hardy i framtiden.

Come-backen skedde på Stallbrödernas vårshow på en slutsåld Intiman i Stockholm i går 7 april. En föreställning som bevistades av flera andra illusionister i publiken.
Bifogar en bild på mig och Ken Hardy nere vid logerna bakom scen samt ett kort klipp som jag filmade från sidan på scen.

10157336_10202778605500287_1105024352890861494_n

John Houdi, i egenskap av Överste Ryktmästare för Stallbröderna, med Stallbroder Ken Hardy utanför logerna bakom scen på Intiman.
För er som aldrig hört talas om Ken Hardy tror jag Christer kan lägga in en kort resumé?”
*************************************************************************************************
Det var roligt att se Ken Hardy igen efter 50 år. Vi var samtida i Juniorernas
Magiska Klubb på 50-talet och några år senare blev Kenneth världsartist. Elegant
och duktig i manipulation. Vid Stallbrödernas föreställning på Intiman,
visade Ken Hardy att takterna sitter i. En mycket bra utförd Linking-ring-akt,
manipulationer med små och stora mynt och klassiska glaset på käpp genom duk.
Allt till musik. Publiken var med på noterna. John Houdi visade duk genom
mikrofonstativ, även i slow motion och skojade med ett par åskådare på scenen,
med sitt fantastiskt roliga buktaleri. Publikkontakten var super.
Tack för en trevlig kväll med idel, ädel entertainment-adel!
Bengt Svensson/Besvéno
***************************************************************************************
Ur Sveriges trollkarlar:

Hardy, Ken (Kenneth Olofsson) 1945, Stockholm, Karlstad, Hammarö, sociolog, beteendevetare. JMK, MAS, MB, SMC 1961. Såg i början av 1960-talet en trollkarl utföra Zombiekulan och ville lära sig det och bad trollerifirman Swings skaffa den. Det tog tid och under tiden hann Kenneth köpa och lära sig en massa andra trick, så när kulan äntligen kom, så var han nästan färdig trollkarl”¦ Kenneths idol var Fred Kaps och Kenneths mål var att bli lika bra som han. Detta såg man när man tittade på Kenneths scenakt. Det var käppar, bollar, salt, kort. Ken Hardy trollade mycket under skolåren och var nästan proffs ett par år och fick därigenom inga studieskulder. Trollade bl.a. några somrar på Gröna Lund i Gurdis varieté. Tävlade mycket i både scenmagi och close up (mynt och kort). Blev Svensk Mästare första gången 1961, varpå många Nordiska Mästerskap följde. 1970 vann han t.ex. Nordiska Trofén, första pris i presentation, priset för bästa akt och Svensk Magisk Cirkels hederspris. Den seger han själv sätter högst är den vid Magi-Festivalen i Norge 1965, där han tog hem storslam. Har även tävlat vid FISM:s världsmästerskap. Höll i många år trolleriskolor i Karlstad, skrev 1974 boken ”Trolla med Musse”, som gavs ut i över 400.000 exemplar bara i Sverige! Turnerade 1980 med Gundega-baletten i USA och Canada i ett program kallat ”Magic of Sweden”. 1987 medverkade Ken Hardy med trolleri i ”Läderlappen”. Var fältartist och trollade för FN-soldater på Cypern och i Mellanöstern. Hans akt har visats i många TV-program – även internationellt. Ken Hardy gick under sin aktiva tid helt in för trolleri, vilket också märktes på hans akt. Den var alltid helt utan anmärkning. Kenneth Olofsson har nu slutat trolla offentligt.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.