Filiokus-Fredrik

I gassande sol i Nävekvarns Folkets Park hälsade Filiokus Fredrik ett 100-tal barn och vuxna välkommen klockan 14.00 genom att komma på sin specialcykel, småpratande med publiken.

Vill du se trollkarl med invecklade, svårtutförda trick och manipulationer, då ska du inte se Fredrik. Men vill du se en trollkarl som verkligen kan ta barn och kan göra en stor effekt av ett litet trick genom en alldeles egen rutin, då ska du avnjuta Fredrik.

Han började lite löst med att visa och avslöja en del enkla effekter som att dela tummen eller få en penna att sväva. Så började han med alla sina väskor som rätt ställda visar texten TROLLERI. Och i varje väska finns ett trick. T.ex. trollstav med hoppande ändar, bollpokal, buktalardockan Bengt, armdelare, haj och kanin ur Bartlrör, multiplying bananer, indiska repet, avklippt rep med två barn (skrattsuccé med välvalda barn!) ballongdjur, Monkey bar. Bara att få det sista tricket till en stor avslutningseffekt imponerade!

DSC_1306

Fredrik var genomsvettig efter de 45 minuterna på scenen i solskenet. Halva publiken satt i skuggan och andra halvan i solen – men alla hade lika roligt.

Jag fick en pratstund med Fredrik i god tid före framträdandet och fick bekräftat att detta var sista proffssommaren för Fredrik. I september börjar han ett jobb på Västerås bibliotek, och sedan fortsätter han sina sex studieår på distans för att bli bibliotekarie. Han ser fram mot en fast anställning, betald semester, trevliga arbetskompisar och att få besked om vad som ska göras och slippa själv ta alla beslut. Men Filiokus-Fredrik kommer fotfarande att vara verksam, fast i mindre omfattning. Vi önskar Fredrik lycka till!

DSC_1294

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.