Auktionen på Johnny Lonns rekvisita

Lördagen den 17 maj hölls auktionen på Magic Bar. Arrangörer var Magiska Bröderna och Svensk Magisk Cirkel.  Stefan Haglund var auktionsförrättare och till sin hjälp hade han Daniel Risman som demonstrerade föremålen. 

Daniel gjorde en storartad insats. Alla nummer demonstrerades i olika versioner med presentation. Blev lite av lecture/show samtidigt och uppskattades av många. Bidrog också till bra bud. Bra jobbat!” (Per Eklund)

10331641_794065540613226_265929957_n

Ett 50-tal intresserade köpare hade samlats.

Slutpriserna kan ses här http://www.magiskabroderna.se/auktion1.htm

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

7 reaktioner till “Auktionen på Johnny Lonns rekvisita”

 1. Synd bara att man inte fick det man bjöd på pga att auktionsförrättaren slarvade bort en nolla i mitt bud, det var alltså inte 200 jag bjöd utan 2000.
  Detta har man insett efteråt men ändå ska jag ta smällen, trodde det fanns ett visst ansvar hos dom som höll i auktionen men ack vad jag bedrog mig.
  Ja, jag är besviken därav min sura ton.

 2. Måste med säga att jag är något besviken då jag inte kunde vara på plats, men jag bjöd ett betydligare högre bud på auktion via nätet (bild nr.5) Strait Jacket escape än vad den gick för! Vad hände där?

 3. Ok, har nu fått besked och allt är i sin ordning.
  Jag vann auktionen till det pris som stod på hemsidan då priset aldrig uppnådde mitt max bud.
  Hälsningar
  En glad trollis!

 4. Nej Claes Feldt, ingen mer än du är drabbad. Marcus Persson har inte förstått att det är han som har det vinnande budet på 850:-. Han har mycket riktigt bjudit 1000:- men alla andra lämnade bud stannade på 800:- varför hans bud följaktligen blir ett steg högre på 850:-. Marcus har med största sannolikhet sin e-post inställd så att gruppmail sorteras bort varför hans vinnarmail troligen ligger i hans skräpkorg.

  Däremot beträffande ditt bud så blev det tyvärr ett fel bland förhandsbuden på Internet som ”drabbade” dig Claes Feldt. När man jobbar ideellt i en förening så saknas det ofta folk. Skulle vi varit fler kunde kanske Claes bud på 2000:- vid en korrekturläsning kunnat upptäckas. Nu blev hans bud i slaglistorna 200:- vilket gjorde att han inte vann budgivningen. Vi har bett om ursäkt för det och kan tyvärr inte gör mycket mer än så. Det är den mänskliga faktorn som har felat denna gång. Vi kunde ha mörkat slutbudet men vi föredrog att vara ärliga, skriva till dig och tala om att vi misslyckats med det auktionsnummer som du har bjudit på. Du skriver att du har tagit stryk i detta vårt misslyckande vilket förvånar. Har någon fått “ta stryk” som du uttrycker det så är det inte du utan vi som arbetat gratis helt ideellt för familjen Lönnqvist och Hjärnfonden. Det är dom som förlorat pengar inte du. Vi beklagar ännu en gång att du drabbats.

 5. Stefan>>
  Det är klart det är jag som tagit stryk/förlorar på ert misstag.
  Sedan att du jobbar ideellt är väl ingen ursäkt för ditt misstag ?
  Det är ju inte så svårt att rätta till detta misstag, låt auktionen gå om på den aktuella rekvisitan mellan mig och andra intressenter, vad finns det att förlora ?
  Varför skall jag ha större förståelse än den köparen som det blev nu ?

  Ber om ursäkt att din blogg används Christer för denna incident, sorry.

 6. Tackar för ditt svar Stefan 🙂
  Ber så mycket om ursäkt om jag var för snabb att svara och inte tänkte till att det var faktiskt mitt bud som blev högst 🙂
  Dock har jag letat igenom mina mail men inte hittat någon bekräftelse men vad gör väl det 🙂
  Än en gång 1000 ursäkter och 1000 tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.