Lecture med Mario Lopez

Tid: lördag 29/11 klockan 14.00, plats: Hjorthagen (Folkkulturcentrum)

Jag hade som hastigast sett hans namn på listan över pristagare i FISM Europa när jag hörde att det skulle bli en lecture. Vid en närmare koll var han den enda av samtliga deltagare som fick över 80 poäng vilket borde betyda något bra. Lecturebesök inbokades genast trots fullspäckat schema.
Efter ett lokalbyte från ordinarie Magic Bar som förvirrade åtminstone ett par besökare kom det hela igång ca 14.15 och antalet besökare var dryga 10.
bild
Mario har en märklig och i trollerisammanhang ganska ovanlig ödmjukhet när han kliver upp på scenen. Han high-fivar icke-rökare i publiken och erkänner att han själv röker väldigt mycket. Efter den lugna introduktionen gör han sedan cigarettmanipulation och den bästa up-the-nose jag sett. Visuellt trycks cigaretten in i näsan och kommer ut i munnen och han drar den fram och tillbaka ett par gånger. Vi som sitter i publiken vet redan att detta är värt de pengar det kostade.
Det som följer är noggrant genomtänkta rutiner med cigaretter, mynt, spongbollar och kort. Eller det enda korttricket som visas är snarare en metod där Mario visade upp flertalet sätt att använda den. Några saker som stack ut var hans Professors Nightmare med spongbollar, en mynt till mugg-rutin samt den mästerliga cigaretter till/från cigarettask och cigarett som vänder sig i munnen. Många sa efteråt att de “borde” ta upp rökningen igen ”“ så bra var det!
Han förklarade sina udda rutiner och sin kreativitet med att låta saker ligga framme runt hans arbetsplats i cirka en vecka och om ingen idé uppkommit under tiden så byter man ut saken. Även teoretiskt material om hur man får åskådarna att känna sig mer känslomässigt påverkade förklarades om vartannat i de flesta rutiner.
Jag misstänker att vinsten i FISM Europa inte var den sista vinsten från Lopez utan att vi får se honom i världsmästerskapen i Italien till sommaren. Ni som missade får istället leta upp några av de klipp som finns ute på internet och passa på nästa gång ni får chansen!
Stefan Eriksson, klubbmästare Svensk Magisk Cirkel
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.