Magiska Bröderna 2013

Året som gick – 2013

Vår käre medlem och styrelseledamot Johnny Lonn lämnade oss den 7 april 2013. Med sin speciella kombination av komik och trolleri med visselpipan i högsta hugg gjorde han succé och vann publikens hjärtan världen över. Under 1970-, 80- och 90-talen uppträdde han både i Sverige och runt om i världen på de finaste scenerna i Las Vegas, Tokyo, Paris, Madrid, Wien, Monte Carlo, Beijing och Seoul i Sydkorea. När han medverkade i det amerikanska tv-programmet Monte Carlo Show sågs han av inte mindre än 100 miljoner tittare över hela världen.

Johnny Lonn

Johnny Lonn hade glimten i ögat och var alltid ungdomlig. Han var en inspirerande förebild för oss. Han var också inpirationskälla för många av dagens framstående trollkarlar såsom Joe Labero, John Houdi, Carl-Einar Häckner och Love Melander. Johnny älskade att stå på scenen, där han bjöd på sig själv. Med en bitande humor fick han andra att känna sig väl till mods. Han var en kämpe som aldrig gav upp.

Vi i föreningen som haft förmånen att arbeta och vara tillsammans med Johnny minns hans engagemang och positiva envishet. Vi inser också att vi kan skatta oss lyckliga över att ha fått vara tillsammans och arbeta med en av trollerivärldens giganter.

Årsmötet den 21 april

Lennart Green var en kär vän och gäst som underhöll över 40 intresserade trollare med vänner på Magic Bar. Det var både nya och gamla rutiner som Lennart visade upp. Johanna Adsjö var Lennarts assistent både under seminariet och under hans show som avslutade kvällen. En humoristisk Johanna blev ett lyft.

Lennart Green

Allt Lennart gör är avancerat, men vissa trick bygger på en mer eller mindre invecklad matematik, andra på avancerade kontroller med mycket misdirection. Ett litet break var tricket med tre lådor, där två lådor var lätta och en tung. Ortoligt. Måste ses.

I entrickstävlingen ställde  Dag Lofalk, Hans-Erik Clausson, Rolf Oppenheimer, Crillo, och Robert Ace upp. Crillo vann med tricket ”Kniven genom kavajen”. 

Höstmötet den 17 november

Jimmy Svärdhagen höll ett tvådelat seminarium där den ena delen var ”Att sätta upp en egen show” och den andra ”Tankar & trick kring mingel och table-hopping”.

Seminariet ”Att sätta upp en egen show” var det mest uppskattade. Jimmy höll oss trollbundna till sin PowerPoint-presentation om hur han satte upp en egen show på Jönköpings teater. Föreställningen gavs för fulla hus vid sex tillfällen 2011. Vägen dit var inte så lätt. Skulle Jimmy ha gästartister? Det blev tre dansare, en musiker och en dvärg. Var skulle man repetera? Att hyra teatern var för dyrt. Att ordna sponsorer var inte det lättaste. Och de ekonomiska frågorna, som biljettpriser, stimavgifter. Det kom att kosta mer än beräknat. Budgeten överskreds med 70 %. Men det var det värt sa Jimmy.

ATT00152

Kvällen avslutades med en Showtime med Jimmy Svärdhagen. Det blev en show med en skön mix av magi, humor, personlig värme och publikinteraktion.

Sem med Lennart Green

Entrickstävling. Crillo var i form under året. Han vann även hösttävlingen mycket på grund av Charlie som också deltog oannonserat i tävlingen med ett tankeläsningstrick. Hans-Erik Friberg, Ville Boman och Ingenjör Lundström ställde också upp.

Crillo vinner

Tumtippen ”“ föreningens medlemstidning

Tumtippen utkom med fyra nummer (numren 63-66) där följande medlemmar blev porträtterade nämligen Ulrika Ziverts, Johnny Lonn, Johnny McI och Ville Boman.

Christer Lindgren

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.