MIC:s aprilmöte

Den 7 april var det dags för Moderna Illusionisters Cirkels möte enligt de nyinförda delarna för månadsmötena: Tema, Amatörernas hörna och Hänt i magivärlden.

Rubriken ”œTEMA” innebär att alla deltagare bör ta med sig trick hemifrån! Det går även bra att bara ta med sig ”œidéer om trick som man funderar på och vill dela med sig av”. Om man nu inte har några trick att ta med för att visa så går det även bra att närvara för att lära sig mer om trick inom respektive tema. Tanken med våra kommande möten är nämligen att medlemmarna på detta sätt skall vara mer aktiva på våra möten genom att delta och trolla själva och för varandra.

Punkten ”œAmatörernas hörna” är helt ny och innebär att om man själv kanske arbetar med eller funderar på någon idé i trolleriväg, så skall detta vara en möjlighet att dela med sig av den, UTAN att för den skull tvingas stå inför alla och framföra den för alla mötesdeltagare. Kort sagt, Amatörernas hörna är ett forum för dem som vill ta med sig och diskutera/få feedback på idéer och liknande från andra trollkarlar.

Punkten ”œChristers Hänt i magivärlden” innebär att vi i styrelsen har tillfrågat Christer Nilsson om att på varje möte hålla ett kort anförande där han berättar i stora drag om vad som hänt och om vad som kommer att hända under den senaste månaden i magins värld, samt informerar om eventuella kommande och spännande händelser som är värda att ta del av.

Mötet började med sedvanligt mingel. Don Feri hade sin vana trogen dukat upp ett bord fyllt med grejor till salu. Stuart Robertson hade också tagit med sig en del saker till salu. Och trolleri förekom här och var i hörnorna.

Klockan 18.30 hälsade presidenten Klas M Larsson välkommen och satte genast i gång med att trolla för de 20-talet medlemmarna. Mynt ur sedel. Koppar och silver. Tomt kortfodral blir fyllt med en lek. Mynt genom bordet. iPhone-trick. Ring trollas in i plånbok. Klas var kvällens flitigaste trollare och visade att han är en värdig president!

Don Feri visade tre korttrick och mynt genom bordet. Johan Nylinder använde tre åskådare i sitt korttrick samt drog en halsduk genom halsen.

Efter kaffepausen berättade Heinz Maresch att innan han kom med i MIC, så trodde han att alla trollkarlar bar hög hatt. Men inte – men han hade tagit med sig en och den fick han att sväva. Ming Da gjorde ett korttrick som involverade flera åskådare. Och ett korttrick framförde också Tomas Blomberg.

Efter dessa fint framförde trick var det dags för mig att berätta om vad som hänt och om vad som kommer att hända i vår närmaste trolleriomgivning. Jag passade också på att be om hjälp med ett par trick, som saknade beskrivningar: Supreme´s Clairvoyance, som vi nästan lyckades lösa, och Haug´s Tip-Color som alla gick bet på utom Trinity!

MIC:s traditionella försommarfest ska hållas den 17 maj – samma dag som Svensk Magisk Cirkel och Magiska Bröderna håller i auktionen på Johnny Lonns efterlämnade rekvisita på Magic Bar. Vi skippade de planerade aktiviteterna och åker istället buss till Stockholm och deltar där. MIC har ju länge planerat ett besök på Magic Bar eftersom många MIC-are inte varit där, så nu blir det av!

En välfylld MIC-kväll!

DSC_0636 DSC_0638

Lite förmingel, presidenten Klas M Larsson trollar med sedel

DSC_0640 DSC_0645

Don Feris korttrolleri, Klas M Larsson trollar med Fredrik Stenströms iPhone

DSC_0641Johan Nylinder (till vänster) använde tre åskådare i sitt korttrick

DSC_0655 DSC_0662

Heinz Maresch fick sin hatt att sväva, Tomas Blomberg trollade med kort

DSC_0659 DSC_0651

Ming Da trollar för Fredrik Stenström, Fredrik trollar för Heinz och Charlie Stone

DSC_0667 DSC_0670

Christer försöker få hjälp med en tricklösning, Trinity Andersson löste ett problem

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “MIC:s aprilmöte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.