MIC:s septembermöte

Ett 15-tal trolleriintresserade medlemmar hade på måndagskvällen den 1 september 2014 samlats i de sedvanliga möteslokalerna på Hemgården för att delta i höstens upptakt och tillika första medlemsmöte i Moderna Illusionisters Cirkel. Presidenten Klas M Larsson hälsade alla välkomna tillbaka till föreningen efter det långa sommaruppehållet och föredrog så kvällens programpunkter samt information om den kommande kongressen Magic Weekend i Lund. Han meddelade även att årets upplaga av MIC’s sedvanliga klubbmästerskap i trolleri (som skulle ha varit kvällens höjdpunkt och tillika program) blivit inställt med kort varsel på grund av bristande intresse!

Klas berättade att styrelsen skickat ut utförlig information och inbjudan till klubb-mästerskapen i god tid till alla 70 medlemmar via e-mail, brev via Posten och via Facebook-gruppen. Dock hade inte en enda anmälan om att tävla eller närvara på mötet kommit in till styrelsen fram till dags dato. Medlemmarnas gensvar och tillika intresse för ett klubbmästerskap i MIC visade sig därmed vara obefintligt i år. Styrelsen framförde sin åsikt om att detta känns konstigt, då det är första gången som det inte finns något intresse för att tävla. Det känns även rentav märkligt mot bakgrund av att MIC’s medlemmar under alla tidigare år haft ett stort intresse av att delta i klubbmästerskap under gemytliga, avslappnade och trevliga former. Men så blev fallet tyvärr inte hösten 2014.

Efter den inledande informationen så visade Klas en trollerirutin där ett spelkort rivs i fyra bitar och lagas på ett magiskt sätt samt en rutin där gummibollar osynligt byter plats med varandra. Han lämnade därefter över ordet till Tim Star som tog vid och började undervisa medlemmarna inom ramen för kvällens nyinsatta tema: ”œSponge ”“ trolleri med skumgummibollar och tillbehör”. Tim pratade bland annat om hur man kan kombinera skumgummibollar med andra rutiner och tillbehör, samt hur man kan hitta på nya och renare grepp för att få spongebollar att försvinna och komma fram på ett förbryllande sätt. Andreas Sebring äntrade golvet och visade utdrag ur sina skumgummibollsrutiner och Feridoun Ekbatan presenterade därefter några varianter på hur man kan trolla med sponge för barn, samt gjorde en variant på ”pappersbollarna-över-huvudet”. Därefter vidtog så sedvanlig fikapaus.

Efter pausen fortsatte Tim med att lära ut nya rutiner, fast nu med spelkort och pennor. Stuart Robertson gjorde så en rutin med en Chop Cup-bägare av trä, där bollarna på ett mystiskt sätt osynligt hoppade fram och tillbaka mellan bägaren och hans ficka. Som avslutning producerades två stora baseball-bollar från bägaren, som nu visade sig ha fått en solid botten och som även saknade öppning ”“ kort sagt, den visade sig vara svarvad ur ett helt stycke trä!

Stuart utförde även en klassisk rutin som visats i TV på BBC i England på 50-talet: sönderrivet och lagat cigarrettpapper. Först rev Stuart sönder det och lagade det mystiskt i sin egen hand ”“ därefter fick han samma sak att ske på nytt en andra gång, men då utfördes tricket och pappret lagade sig självt i en åskådares händer.

Kvällen avslutades så med att presidenten tackade alla deltagare för visat intresse och påminde om det kommande seminariet med Michael Ammar på Hemgården den 8 september, samt påminde även alla om nästa månadsmöte i oktober 2014, nämligen Klubbafton med auktion och smörgåstårta.

Klas M Larsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “MIC:s septembermöte”

  1. Ja, ni har trevligt på era möten och jag tackar för att man fick komma. Synd att ni inte hade klubbmästerskap, då man åkt ner från Östersund för att få se ett av era välomtalade klubbmästerskap. Men det går väl flera tåg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.