ÖMC:s årsmöte

 Söndagen den 23 februari hade Örebro Magiska Cirkel sitt årsmöte på Nerike Brandstation i Örebro.  Närvarande var elva medlemmar samt en blivande och gästföreläsare Janne Näsström.

Årsmötet inleddes med sedvanliga årsmötesförhandlingar från vilken man kan nämna att Mikael Johansson återvaldes som President och att föreningens ekonomi är för tillfället god. Roligt också att några nya trollkarlar hittat vår förening och vi hälsade
Robert Sundström, Kalle Nilsson, Oliver Bokvist och Ted Jonsson välkomna som nya medlemmar.

1957869_10152595852583238_224176737_o

Efter förhandlingarna och intagande av fika följde en timmes magisk föreläsning av Janne Näsström.  Jannes specialitet är att använda trolleri istället för Power Point vid föreläsningar, detta illustrerade han med exempel ur sina  föreläsningar om företagande med bland annat zombie och produktion av en flaska läsk.  Han bjöd frikostigt på berättelsen om hur han upptäckte trolleriet som åttaåring och hur han som femtioåring besämde sig för  att följa sin dröm och sätta upp en magisk helaftonsföreställning.
Från denna visade han litet av rekvisitan som tillverkats.  Vi fick även se hans väl genomarbetade version av “Professors Nightmare” samt en mustig rutin med publikassistenter som gjorde hela jobbet sufflerade av herr Näsström med finalen att ett tänkt kort återfanns i ett kuvert. Denna väldigt fina rutin avslutade den väl applåderade föreläsningen.

  1966240_10152595852773238_1353624059_o

Efteråt höll diskussionerna på ytterligare nästan en hel timme, det finns onekligen behov av magiska samtal i vår förening.  Missa därför inte vårt kommande medlemsmöte redan den 6 mars i klubblokalen.

 Text och foto Jonas Århamman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.