Vintage Johnny Lonn

There is no business like show business, och detta är särskilt påtagligt i London med alla teaterscener. Ett av mina smultronställen i den staden är ett antikvariat som bland annat specialiserar sig på allt som har med underhållning att göra. Det är trångt i den lilla lokalen, men man kan rota i timmar bland böcker, affischer, foldrar, vykort, etc.

Nu senast tillbringade jag en stund där inför ett teaterbesök ”“ och ropade högt när jag fick syn på följande affisch.

photo

Affischen är från en föreställning som anordnades i samband med IBM-kongressen i september 1968 på the Pavilion Theatre i Weymouth. Ett av affischnamnen var Björn Lönnquist ”First British Appearance ”“ The Different Manipulator”. Året innan hade Björn deltagit i FISM Baden-Baden och vunnit tredje pris i manipulation.

Jag tror att Magi-Arkivet har ett program från denna kongress ”“ och kanske en affisch också ”“ men jag blev så glad över att träffa på ett Johnny Lonn minne på detta oväntade sätt. Topper Martyn medverkade också i samma show: ”From Sweden ”“ The International Juggling Star”. Eftersom jag fick syn på affischen på Alla Helgons dag vill jag gärna tro att dessa båda herrar just då satt på ett moln och trollade för varandra.

Christina Nyman

Jodå, Christina både affisch och program finns i Magi-Arkivet, men ännu bättre - Gertrud och jag deltog i denna kongress! Vi som tågade in under den svenska fanan vid Civic reception var bara Topper Martyn, Björn Lönnqvist och vi. Jag skrev ett stor reportage i TROLLKARLEN från denna med rubriken “Dagbok från en toppen-kongress” som slutade: “Ett råd: Har du möjlighet att övervara en British Ring Convention, gör det! Du kommer inte att ångra dig.”  

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Vintage Johnny Lonn”

  1. David Drummond at Pleasures of Past Times

    Present Times. David Drummond with his sons Paul and Tim the Future of Pleasures of Past Times.

    Books, playbills and bygones of the performing arts, also illustrated and children’s books pre 1940, Victoriana and postcards

    11 Cecil Court, Charing Cross Road, London WC2N 4EZ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.