Årets Charlie 2015

Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige ”Cirkusakademien” har beslutat att dela ut det prestigefyllda priset ÅRETS CHARLIE för 2015 till Vasaskolan i Gävle.

Prisjuryns motivering lyder: ”Vasaskolans Cirkusprogram i Gävle förtjänar Årets Charlie, eftersom man sedan starten i början av 1990-talet har format en ny generation yrkesarbetande cirkusartister. Inte bara till nycirkusbranschen, utan också till den traditionella cirkusen, till showkrogar som Wallmans, till varitéer ute i Europa och på kryssningsfartyg.

Artistnummer som luftakrobaten Fatima Hedman, kontorsionisten Karin Krisström, jonglören Johan Wellton, kaskadörerna Zwei Martinis, luft- resp. jonglörduon Fofo & David, vertikalrepartisten Anna-Karin, adagioakrobaterna Louise och Henrik samt luftakrobaten David Hammarberg, för att nämna några som utbildat sig vid Vasaskolans Cirkusprogram i Gävle.”Â 

ÅRETS CHARLIE 2015 delades ut i samband med firandet av World Circus Day/Världscirkusdagen i Gävle den 18 april. Prisutdelare var Roy Himsel, Direktör för Cirkusakdemien.

ÅRETS CHARLIE delades ut första gången 1985, då till Direktrisen för Cirkus Scott ”“ Käte Bronett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.