Årets Charlie 2015

Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige ”Cirkusakademien” har beslutat att dela ut det prestigefyllda priset ÅRETS CHARLIE för 2015 till Vasaskolan i Gävle.

Prisjuryns motivering lyder: ”Vasaskolans Cirkusprogram i Gävle förtjänar Årets Charlie, eftersom man sedan starten i början av 1990-talet har format en ny generation yrkesarbetande cirkusartister. Inte bara till nycirkusbranschen, utan också till den traditionella cirkusen, till showkrogar som Wallmans, till varitéer ute i Europa och på kryssningsfartyg.

Artistnummer som luftakrobaten Fatima Hedman, kontorsionisten Karin Krisström, jonglören Johan Wellton, kaskadörerna Zwei Martinis, luft- resp. jonglörduon Fofo & David, vertikalrepartisten Anna-Karin, adagioakrobaterna Louise och Henrik samt luftakrobaten David Hammarberg, för att nämna några som utbildat sig vid Vasaskolans Cirkusprogram i Gävle.”Â 

ÅRETS CHARLIE 2015 delades ut i samband med firandet av World Circus Day/Världscirkusdagen i Gävle den 18 april. Prisutdelare var Roy Himsel, Direktör för Cirkusakdemien.

ÅRETS CHARLIE delades ut första gången 1985, då till Direktrisen för Cirkus Scott ”“ Käte Bronett.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.